Annonce
Fyn

Motorvej genåbnes søndag morgen: - Drik en ekstra kop kaffe, før du kører

Broen over Den Fynske Motorvej ved Spedsbjerg rives ned i forbindelse med udvidelsen af E20 vest for Odense. Foto: Michael Bager
Fra klokken 18 lørdag aften har fynske motorvej været spærret mellem Odense SV og Odense V på grund af bronedrivning. Arbejdet skrider planmæssigt frem, og man forventer at motorvejen genåbnes søndag morgen klokken 9.

Fyn: Kort efter klokken 18 lørdag aften blev den fynske motorvej lukket fuldstændig af for trafik mellem afkørsel 52 Odense SV og afkørsel 53 Odense V.

Spærringen skyldes, at broen, som fører Spedsbjergvej over motorvejen, i løbet af natten skal rives ned, for at give plads til udvidelsen af motorvejen med en tredje vognbane. Samtidig benytter man lejligheden til at etablere en faunapassage en halv kilometer øst for Spedsbjergvej.

Selvom Vejdirektoratet på forhånd havde varslet op til halvanden times forlænget rejsetid på grund af omkørslen på syv kilometer, der blandt andet går gennem 15 større lyskryds i Odense, lader det til at omkørslen er gledet ganske gnidningsfrit lørdag aften.

Projektleder ved Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen er lørdag aften ganske tilfreds med situationen:

- Det kører fint, der er ikke rigtig nogen forsinkelse. Arbejdet kører indtil videre også helt efter planen. De er godt i gang med at brække broen ned, og de har også gravet halvdelen af motorvejen op til den nye faunapassage, konstaterer han.

Derfor åbner motorvejen også efter planen søndag morgen klokken 9. Robin Højen Madsen har dog stadig en bøn til de morgenfriske bilister:

- Man må gerne drikke en ekstra kop kaffe i morgen tidlig inden man kører, for omkørselsruten varer i hvert fald til klokken 9, og det skal man lige være opmærksom på, når man kommer i morgen tidlig. For selvom motorvejen åbner klokken 9, så er der stadig nogen, der er ude på omkørselsruten også efter klokken 9. Så hvis man lige kan vente til lidt efter 9 med at køre i morgen tidlig, må man gerne det.

Søndag kan du se en video af, hvordan motorvejsbroen blev revet ned, på Fyens.dk

Annonce
En halv kilometer fra Spedsbjervve-broen anlægges en faunapassage, nu hvor motorvejen alligevel lukket af. Foto: Michael Bager
Nedrivningen foregår i tidsrummet lørdag klokken 18 til søndag klokken 9. Foto: Michael Bager
Broen over den Fynske Motorvej ved Spedsbjerg rives ned. Foto: Michael Bager
Broen over Den Fynske Motorvej ved Spedsbjerg rives ned i forbindelse med udvidelsen af E20 vest for Odense. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce