Annonce
forside

Motorfabrikken Marstal får fondsbestyrelse: - De bliver nøglepersoner i realiseringen af projektet

Karsten Landro, Louise Pihl og Ane Cortzen er tre af de nye bestyrelsesmedlemmer i Fonden Motorfabrikken Marstal. Fotos: Anders C. østerby, Ricky John Molly og Les Kaner

Motorfabrikken Marstal har oprettet en fond, som nu har fået en bestyrelse og ansat en af de tre motordamer Julie Skaar i fire måneder. Hun mener, den nye bestyrelse bliver afgørende for at kunne realisere hele projektet i motorfabrikken.

Marstal: Motorfabrikken Marstal har netop indviet sit nye tag, og nu har fabrikken nået endnu en milepæl. De tre kvinder bag projektet, Lone Søndergaard, Nina Rydahl Andersen og Julie Skaar, har nemlig oprettet en fond, som har købt bygningerne af de tre kvinder, og fonden har netop fået en ny bestyrelse.

Som formand er valgt Louise Pihl, født og opvokset på Ærø og i dag underdirektør i Dansk Byggeri. Derudover sidder arkitekt, grafiker og tidligere TV-vært Ane Cortzen i den nye bestyrelse sammen med Sigurd Schou Madsen, kommunikationschef i Fonden For Entreprenørskab og tidligere borgmester i Ærø Kommune Karsten Landro. Endelig er Claus Skov, som i kraft af sin donation til det nye tag er formel stifter af fonden, med i bestyrelsen for fonden.

Samtidig er Julie Skaar blevet ansat i fire måneder, og hendes løn er finansieret med penge fra Den Danske Maritime Fond. Hun forklarer, at projektet Motorfabrikken Marstal har haft brug for at have en fond i ryggen, fordi nogle fonde i højere grad støtter projekter, der er forankret i en fond. Og valget er faldet på de fem til bestyrelsen, fordi de tre nu tidligere ejere tror på, at de kan være med til at drive projektet videre.

- Vi lavede en øvelse, som handlede om, hvem vi har i vores tætte netværk, som er pissedygtige for at sige det ligeud, og som kunne have en interesse og et engagement i at drive et projekt som motorfabrikken fremad, fortæller hun.

Motorfabrikkens fond

Den almennyttige fond "Fonden Motorfabrikken Marstal" blev stiftet den 3. juli og har købt bygningerne af de tre tidligere ejere, Lone Søndergaard, Julie Skaar og Nina Rydahl Andersen.Stifter af fonden er formelt Claus Skov, som har doneret de penge, som har købt bygningens nye tag, der netop er blevet færdigt.

I fondens vedtægter står, at bygningerne på Havnegade 11 tilfalder Ærø Kommune, hvis de tre tidligere ejere, Lone Søndergaard, Julie Skaar og Nina Rydahl Andersen, forlader projektet.

I den nye bestyrelse sidder:

Louise Pihl (formand), født og opvokset på Ærø, datter af tidligere borgmester Ole Pihl og underdirektør i Dansk Byggeri

Ane Cortzen, uddannet arkitekt, tidligere TV-vært og i dag kommunikationschef i Kähler

Sigurd Schou Madsen, kommunikationschef i Fonden for Entreprenørskab

Karsten Landro, ærøbo og tidligere borgmester på Ærø

Claus Skov, stifter og filantrop

Julie Skaar er blevet ansat af Fonden Motorfabrikken i fire måneder for at drive projektet fremad. Her ses hun under rejsegildet i sommer. Arkivfoto: Anders C. Østerby

Store forventninger til ny bestyrelse

Ifølge Julie Skaar ved Louise Pihl som cand.scient.pol og underdirektør i Dansk Byggeri noget om at etablere en organisation og at lægge budgetter. Ane Cortzen har som arkitekt erfaring med at omdanne tidligere industribygninger til andre formål, mens Sigurd Schou Madsen har en naturlig interesse for iværksætteri, hvilket ifølge Julie Skaar harmonerer godt med målet om at blive et maritimt iværksætterhus.

- Og så må vi ikke glemme Karsten Landro, som repræsenterer en garanti for at sikre, at alt, hvad vi gør, ligger i tråd med ærøsk dna, tradition, historie og kultur, siger hun.

Julie Skaar har store forventninger til den nye bestyrelse, som efter planen skal mødes fire gange om året, to gange på Ærø og to gange i København.

- Vi forventer, at bestyrelsen bliver nogen, vi aktivt skal involvere. De kan holde os op på nogle af de retninger, vi har stukket ud for motorfabrikken, og vi kan forpligte dem på at udvikle projektet, så det bliver bæredygtigt, rentabelt og megafedt, siger hun.

Annonce

Afgørende nøglepersoner

Udover et maritimt iværksætterhus for allerede etablerede iværksættere er det også planen, at Motorfabrikken Marstal i samarbejde med de maritime uddannelsesinstitutioner skal være med til at udvikle morgendagens iværksættere gennem diverse talentforløb og workshops.

- Vores helt store, overordnede ambition er at bidrage til vækst i området og hjælpe til at udvikle flere unge til at blive iværksættere, som starter en maritim virksomhed, forklarer hun.

Og så er vi tilbage ved milepælen. For ligesom der med det nye tag med Julie Skaars ord faldt et åg af de tre motordamers skuldre, er sammensætningen af den nye bestyrelse et nyt vigtigt skridt mod målet, forklarer hun.

- De bliver nøglepersoner i realiseringen af projektet. En ting er, at vi er ildsjæle og dem, der driver det frem, noget andet er at have nogen, der besidder nogle andre kompetencer, end vi gør, og som kan være med til at udstikke en retning sammen med os. Det bliver meget afgørende.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce