Annonce
Nyborg

Motorcyklist i trafikuheld ved Cirkel K

Genrefoto
34-årig mand fra lokalområdet risikerer et juridisk efterspil for blandt andet at køre for stærkt.

Nyborg: Kort før klokken 19 søndag stødte en motorcykel og en bil sammen på Storebæltsvej i Nyborg. Ifølge vagthavende ved Fyns Politi fik motorcyklisten, en 34-årig mand fra lokalområdet, beskadet sit ben og blev efterfølgende kørt på OUH.

Meget tyder dog på, at sagen også får juridiske konsekvenser for ham. Dels havde han ikke kørekort til motorcyklen. Dels har politiet fundet grundlag for at udtage en blodprøve fra manden, der skal testes for påvirkning af spiritus og narko.

Som om det ikke var nok, hører den nummerplade, der sad på motorcyklen, ikke til det pågældende køretøj. Og så indikerer en bremselængde på hele 100 meter, at manden kørte for stærkt. Det sidste bekræftes i øvrigt af vidneudsagn i sagen.

Sammenstødet skete ud for Cirkel K, hvor bilisten ville køre ud på Storebæltsvej ved at svinge til venstre, mens motorcyklisten kom kørende med høj fart i retning mod byen. Bilen blev ramt, da den næsten var kommet over i sin egen bane, oplyser politiet.

Intet tyder i øvrigt på, at bilisten kom noget til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce