Annonce
Nyborg

Motorcyklist døde: Bilist frifundet for trafikdrab

Det var her i det stærkt trafikerede kryds ved motorvejen i Nyborg en 30-årig motorcyklist mistede livet den 18. juli. Foto: Kasper Riggelsen
42-årig mand frifundet i sag om dødsulykke i frygtet kryds ved motorvejen i Nyborg.
Annonce

Nyborg: Det var primært de dårlige oversigtsforhold i et frygtet kryds ved motorvejen i Nyborg, der førte til en tragisk dødsulykke den 18. juli.

Ulykken kostede en 30-årig mand fra Gislev livet.

Han var på prøvetur på en nyindkøbt motorcykel, da han midt på motorvejsbroen ved afkørsel 45 i Nyborg kolliderede med en bil ført af en 42-årig mand fra København.

Men selv om den 42-årige overså motorcyklisten, da han kørte fra afkørslen og ud på den tværgående Storebæltsvej, var der ikke tale om uagtsomt manddrab.

Det fastslog Retten i Svendborg fredag eftermiddag.

Annonce

Kørte for hurtigt

Eftersom oversigtsforholdene i krydset er dårlige, og motorcyklisten kørte med en hastighed, der var over det tilladte, fandt retten ikke grundlag for at straffe den tiltalte.

I retten forklarede den 42-årige, at han stoppede op og orienterede sig i krydset, før han kørte ud i det. Halvvejs ude bemærkede han motorcyklisten og forsøgte med et hårdt tryk på speederen at undgå en kollision.

Det lykkedes imidlertid ikke. Motorcyklisten kurede nærmest sidelæns ind i bilen, og trods hurtig førstehjælp fra flere vidner stod hans liv ikke til at redde.

Retten lagde også til grund, at den 30-årige motorcyklist havde kokain i blodet, da ulykken skete.

Der var ganske vist ikke tale om en strafbar mængde. Men udelukke, at den havde haft en betydning for ulykken, kunne dommeren ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce