Annonce
Middelfart

Motions-tip fra Strib: Lær byen at kende på ny

Undervejs på ruterne støder man på mærkater med Motion i Dagtimernes logo. Privatfoto
Motion i Dagtimerne har i samarbejde med OK Melfar - Middelfart Orienteringsklub lavet motionsruter i Strib for store og små.

Strib: Selv om coronavirussen har sat en midlertidig stopper for, hvordan vi plejer at motionere, skal det ikke betyde, at det er helt umuligt at få rørt kroppen. Det mener hverken Motion i Dagtimerne eller OK Melfar - Middelfart Orienteringsklub, og derfor har de i samarbejde stablet initiativet "Find vej med motion" på benene i Strib.

Målet er at motivere store og små til fortsat at motionere, selv om mange arbejder hjemmefra eller går i skole hjemme i stuen.

Gert Pedersen fra OK Melfar og hans kone Kitte, der er frivillig i Motion i Dagtimerne, har lavet kort med ruter i Strib og sørget for opmærkning flere steder i byen. Både kort og vejledning til, hvordan man bruger dem, kan findes på www.motionid.dk under "aktiviteter".

Motionstilbuddet er gratis, og initiativtagerne bag opfordrer til, at man griber muligheden for at komme rundt i Strib og se nogle af de steder, man ellers aldrig kommer.

Annonce
Stregerne på kortene er opbrudt af cirkler med tilhørende koder. For hver cirkel på kortet, er der placeret et mærkat på en lygtepæl, en bænk eller på noget tredje, der findes på ruten. Privatfoto.

Sådan virker det:

Hver uge lægges to nye kort op på hjemmesiden, og én gang om måneden dukker en længere rute også op.

På hvert kort er der streger, der viser ruten. Men - den viser ruten i fugleflugt, og det er derfor en del af udfordringen, at deltagerne selv må finde vej via gader og stier.

Stregerne på kortene er opbrudt af cirkler med tilhørende koder. For hver cirkel på kortet, er der placeret et mærkat på en lygtepæl, en bænk eller på noget tredje, der findes på ruten. Mærkaterne har Motion i Dagtimernes logo plus en kode, der er den samme som på kortet.

Hver uge lægges to nye kort op på hjemmesiden, og én gang om måneden dukker en længere rute også op.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce