Annonce
OB

Moses Opondo var forundret

Hobros Emmanuel Sabbi mod OB's Moses Opondo, der fik en stempling af Sabbi, som var heldig med at slippe med et gult kort, selv om Sabbi kunne have brækket Opondos skinneben. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
OB mener, at Emmanuel Sabbi skulle have haft rødt kort.

FODBOLD: Moses Opondo stod med en stor ispose på skinnebenet efter kampen efter den stempling, som Emmanuel Sabbi eksekverede på OB's nye mand i anden halvleg og kun fik gult for.

- Jeg er da noget forundret over, at der ikke blev givet rødt på den. Han har givet mig det her, sagde han og pegede ned på isposen.

- Sabbi er en dygtig spiller og han skaber problemer for de fleste hold, men jeg synes nu vi fik ham håndteret, sagde Opondo, der ikke var en af de tre OB'ere som trak gult kort for eftertacklinger på Hobros mørke amerikaner.

Opondo anerkendte, at Hobro er bøvlet at spille imod.

- Men vi skal kigge indad og vi fik mere spil i anden halvleg, fordi vi fik mere tempo i spillet og fik dem ud at løbe. Men Hobro står godt organiseret, og selv om vi jagtede scoringer var det svært. 0-0 er en øv-fornemmelse, og vi havde de få chancer, hvor vi kunne have scoret, sagde Opondo med tanke på den stikning, han leverede til Kadrii og Janus Drachmanns chance.

- Men vi har en god defensiv og nogle gode returløb, så vi fik afvist dem fint, mente Moses Opondo, der ikke var langt væk fra sin hjemegn Vendsyssel, så der blev talt nordjysk til en større guldmedalje.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce