Annonce
Albaniserien

Morud IF deler point med Allesø GF

Arkivfoto: Kim Rune
Morud IF hentede et enkelt point i torsdagens kamp mod Allesø GF.

Fynsserien, mænd, Morud IF-Allesø GF 1-1 (1-1).

Morud IF spillede på hjemmebane 1-1 mod Allesø GF og hentede dermed et enkelt point i torsdagens kamp. Det uafgjorte resultat var det tredje i træk og det tredje i sæsonen for Morud IF i Fynsserien, mænd. Morud IFs mål blev scoret af Mads Boesen (21).

Efter hjemmekampen ligger Morud IF nummer ni med seks point og en samlet målscore på 6-9 efter fem spillede kampe ud af 28. Allesø GF ligger nummer ti med fem point og en samlet målscore på 7-11.

Morud IFs træner har følgende kommentar: - Nu har vi spillet fire kampe uden at tabe, og det er jo egentlig ok. Men sådan et enkelt point tæller jo ikke meget i tabellen, så nu skal vi snart til at vinde, hvis vi skal opad i tabellen. Vi havde mulighederne i dag, men det havde Allesø også, så på den baggrund er 1-1 vel meget passende, sagde hjemmeholdets træner Allan Pendegast.

Fra Allesø GFs træner lyder det: - Fin vurdering. Jeg er helt enig. Det var en åben og god kamp. Vi kunne have ført med et par stykker efter en halv snes minutter. Vi udnyttede ikke chancerne, og så kom Morud tilbage og foran 1-0. Tja, på den måde spænding til det sidste, sagde Allesøs træner Per Hauge.

Morud IFs næste kamp spilles onsdag den 11. september kl. 18:00 på udebane mod Tarup-Paarup IF, der ligger nummer 13 i rækken med tre point. Allesø GF skal også på banen onsdag den 11. september kl. 18:00. Det sker på hjemmebane mod topholdet Dalum IF, der ligger nummer et i rækken med ti point.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af data fra Fyens Stiftstidendes sportsredaktion og DBU.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce