Annonce
Nordfyn

Morud-borgere fejrede bybus-fødselsdag

Med viftende flag og til tonerne fra Palle Krabbes harmonika blev bussangen sunget. Privatfoto

Morud: Dagli’Brugsen i Morud dannede forleden rammen om fejring af syv år med bybus mellem Morud og Odense. Rasmus Gade bød på vegne af Busbanden 5462 de mange fremmødte velkommen og fremhævede værdien af den store lokale opbakning til bybussen. Busbanden 5462 er et udvalg under Morud Lokalråd, som kom til verden i forbindelse med forringelserne af den regionale bustrafik i 2010.

Med viftende flag og til tonerne fra Palle Krabbes harmonika blev bussangen sunget, hvorefter formanden for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm (K) skar det første stykke af den flotte busbrunsviger.

Flere hundrede kiggede forbi i eftermiddagens løb, og de to FynBus-ambassadører havde et par travle timer med at besvare spørgsmål om bl.a. køreplaner, rejsekort og ikke mindst de kommende ændringer i den kollektive trafik, hvor teletaxi erstattes med plustur og flextur.

Annonce
Bybussens fødselsdag blev fejret med busbrunsviger. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce