Annonce
Middelfart

Morten Weiss om folkeskoledebat: - Ubehagelige sandheder må aldrig skjules, men skal frem offentligt

Konservatives Morten Weiss-Pedersen responderer på debatten om kommunens folkeskolers løfteevne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Lokaldebat: Det er en gammel sandhed i politik, at debatten om folkeskolen altid naturligt nok vækker stærke følelser. Således også i forhold til mit debatindlæg i Fyens Stiftstidende og i forbindelse med budgetdebatten i Middelfart Byråd.

Min pointe var begge steder, at Undervisningsministeriets analyse af folkeskolernes løfteevne i Middelfart Kommune dokumenterer, at den (løfteevnen) hverken er specielt god eller dårlig, men gennemsnitlig i forhold til de 97 andre kommuner med en undtagelse, Ejby Skole, der i forhold til børnene scorer bekymrende lavt.


Annonce

Naturligvis skal forældrene til børnene på Ejby Skole høre sandheden og skoleledelsens og lærernes bud på at få løfteevnen op på deres børns skole. Det er forælderens legitime ret.

Morten Weiss-Pedersen (K), byrådsmedlem


Denne konstatering fik næstformanden i skoleudvalget Karin Riishede (V) til at fare i blækhuset med beskyldninger om, at tallet vedrørende Ejby Skole ikke passer. En beskyldning, skoleforvaltningen senere har skudt ned som ubegrundet. Det kan undre, at Karin Riishede ikke har villet eller kunnet gøre sit hjemmearbejde i en så alvorlig sag. Men det er hendes valg og ansvar.

Det kan ligeledes undre, at formanden for Skoleudvalget Jens Backer Mogensen i byrådet beklagede, at tallet fra Ejby Skole er kommet frem offentligt. Det kan kun undre. Naturligvis skal forældrene til børnene på Ejby Skole høre sandheden og skoleledelsens og lærernes bud på at få løfteevnen op på deres børns skole. Det er forælderens legitime ret. Ubehagelige sandheder må aldrig skjules, men skal frem offentligt.

Endelig - som den tredje og sidste - farer Enhedslistens Paw Nielsen frem i sædvanlig lettere trættende selvgod og højtråbende stil og udnævner sig til at være folkeskolens eneste ven og beskytter i Middelfart Byråd. Men det må han jo om.

Fast står, at vi fra konservativ side vil følge udviklingen i Middelfart Kommunes skolevæsen tæt. Ikke for at genere nogen, men for at yde et bidrag til at få højnet fagligheden og løfteevnen. Ikke som en teoretisk øvelse, men af hensyn til det, det hele handler om: børnene.

Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Nyborg For abonnenter

Nye skraldespande gør det umuligt for blinde at sortere: - Hvis jeg ikke havde min kone, ville alt ryge i den samme spand

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Kultur

På Dagmarsminde får demente beboere kram, kærlighed og kage i stedet for medicin

Erhverv

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Erhverv

Stop for nye møbler: Værsgo at sætte dig i en brugt stol

Annonce