Annonce
Nyborg

Morten var med ulykkestoget 2. januar 2019: Utrygt det sker igen

Morten Hansen fra Nyborg fotograferet på banegården få timer efter, han havde været med ulykkestoget på Storebælt. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.
Morten Hansen fra Nyborg kalder det skræmmende, at en trailer igen sad løst på et godstog på vej over Storebælt. Han var selv med, da det gik galt for to år siden.
Annonce

Nyborg:  - Jeg synes, det er skræmmende. Det gibber i mig, for ulykken kunne jo være sket igen. Det er da meget utrygt.

Morten Hansen fra Nyborg var en af passagererne på ulykkestoget, der for godt to år siden blev ramt af sættevogn fra et godstog på Storebæltsbroen. Ulykken kostede otte liv, mens Morten Hansen slap uskadt.

Men med ulykken så tæt på gør det ekstra indtryk, når han nu hører, at en sættevogn igen sad løst, da godstoget kørte over Storebæltsbroen i onsdags.

- Som en af passagererne fra ulykkestoget har jeg for nylig fået brev om, at der ikke kan rejses  straffesag som følge af ulykken dengang. Og samtidig fik vi at vide, at man stadig undersøger, hvordan det kunne ske, at trailer sad løst og kunne ramme vores tog.  Men vi kan jo ikke vente flere år på, de gør noget ved problemet. Når det så sker igen, så må de virkelig gøre noget hurtigt, siger Morten Hansen.

Ulykkestoget, der onsdag kørte over Storebælt med en løs trailer, blev stoppet og parkeret i Nyborg, hvor det undersøges af teknikere fra Havarikommissionen. Foto: Kasper Riggelsen.

- For nylig fik vi ribbet op i det hele med den tv-udsendelse, der var lavet om ulykken, og så sker det igen, at en trailer ikke sidder fast på toget. Det er ikke fedt, siger Morten Hansen.


For nylig fik vi ribbet op i det hele med den tv-udsendelse, der var lavet om ulykken, og så sker det igen, at en trailer ikke sidder fast på toget. Det er ikke fedt

Morten Hansen, pendler fra Nyborg


Annonce

Tæt på

Morten Hansen fortalte Stiftstidende om sin oplevelse på ulykkesdagen den 2. januar 2019. Interviewet fandt sted nogle timer efter ulykken, og nyborgenseren var rolig, da han berettede hvor tæt, han havde været på den dag.

Han pendlede meget tit til arbejdet i København og sad næsten altid foran i toget. Den dag i januar var toget imidlertid sat sammen på en anden måde end sædvanligt, og Morten Hansen satte sig derfor ind på 1. klasse, der var bagerst i det første vogntog. Og den detalje gjorde, at han ikke sad lige der forrest i toget, hvor flere passagerer mistede livet og andre blev kvæstet.

Morten Hansen fortæller, at han ret hurtig kom over oplevelserne i ulykkestoget.

- Jeg kørte ikke i tog den første uge, men jeg var klar over, at jeg måtte op på hesten igen, og så tog jeg med toget igen. Til at begynde med sad jeg bare og kiggede, efterhånden kunne jeg dog igen sidde og arbejde i toget, som jeg gjorde tidligere, siger Morten Hansen.

- Men jeg kan stadig fare op og kigge efter nødhammeren i toget, hvis der pludselig kommer en høj lyd, når vi kører, siger han.

I øvrigt er det meget længe siden, Morten Hansen har kørt på arbejde i tog. Han har nemlig ikke været på sin arbejdsplads i Ørestaden, siden coronaen brød ud for snart et år siden.

Annonce

Rystet pendlerformand

Før corona-krisen kørte flere hundrede mennesker med tog fra Nyborg til Sjælland og København hver dag.  Pendlerklubben har 850 medlemmer, og formanden Frej Jensen, Nyborg, er rystet over nyheden om, at et godstog igen har kørt over broen med en løs trailer.

- Jeg synes, det er meget bekymrende, at man tilsyneladende ikke har lært af den fejl, der var årsagen til ulykken for to år siden, siger Frej Jensen.

- Mange pendlere har været bange for sikkerheden ulykken for to år siden, og nu får de ribbet op i såret med denne nyhed. Statistisk set er det stadig meget sikkert at køre i tog, men ulykken for to år siden har fyldt meget hos mange pendlere, siger Frej Jensen.

Han tror dog ikke, at historierne om manglende sikkerhed på længere sigt vil få pendlere til at skifte toget ud med bilen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce