Annonce
Sydfyn

Efter voldsdom: Morten S. Petersen er officielt ude af byrådet

Byrådsmøde den 26. februar i Svendborg Byråd. Her er det Morten S. Petersen, løsgænger, der har ordet. Fremover vil Johan Emil Rasmussen overtage Petersens plads i byrådssalen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg: Da Morten S. Petersen den 4. juli blev idømt en betinget fængselsdom for vold på fire måneder ved Retten i Svendborg, betød det, at han stod til at miste sin plads i byrådet.

Man må nemlig ikke blive straffet med fængsel samtidig med, at man sidder i byrådet.

Han havde dog 14 dage til at beslutte sig for, om han ville anke dommen, og de 14 dage udløb fredag, hvormed han nu officielt er ude af byrådet.

Meldingen gav borgmester Bo Hansen (S) byrådet i en e-mail fredag.

Morten S. Petersen er derfor udtrådt af byrådet den 19. juli 2019 jf. §101, stk. 4, 2. pkt. jf. § 4, stk. 1, nr. 1 i lov om kommunale og regionale valg. Morten S. Petersens fortabelse af valgbarheden ophører ved udgangen af det nuværende byråds funktionsperiode den 31. december 2021 jf. § 4, stk. 3 i lov om kommunale og regionale valg.

Den 25-årige Johan Emil Rasmussen fra Dansk Folkeparti overtager Morten S. Petersen plads i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce