Annonce
GOG

Morten Olsen til GOG: Det var klubben for mig når jeg skulle hjem

Playmaker Morten Olsen - her i landsholdsdragten - er klar for GOG fra næste sæson. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Landsholdsplaymaker Morten Olsen har skrevet en treårig kontrakt med GOG. - Vores største signing i 10 år, siger direktør Kasper Jørgensen.

Håndbold: Overblik, taktisk mester og et godt skud.

Det er blandt de ting, som karakteriserer playmakeren og landsholdsspilleren Morten Olsen, der er både olympisk mester og verdensmester.

Sport Fyn har flere gange erfaret og skrevet, at 35-årige Olsen lander i GOG, når hans kontrakt med bundesligaklubben TSV Hannover-Burgdorf udløber i sommeren 2020.

Og nu bliver det officielt: Det er netop landsholdsprofilen på playmakerpladsen, som GOG lige nu præsenterer som ny spiller i klubben på Sydfyn på en treårig kontrakt.

Onsdag udsendte GOG invitation til fredagens pressemøde "i anledning af, at klubben kan præsentere et stort navn til truppen fra næste sæson. Det er med stor glæde, at vi nu kan hente en landsholdsprofil til GOG".

Morten Olsen har af to omgange været i Hannover og i udenlandsk sammenhæng også i Saint-Raphael i Frankrig og Al Rayan i Qatar. Han når dermed op på de 10 år, der betyder, at han kan vende tilbage til Danmark på den såkaldte forskerordning, hvor han vil være berettiget til en lavere skatteprocent end andre danskere med samme indtægt - en situation, der gør det lettere for danske klubber at matche udenlandske tilbud.

Med tilgangen vil GOG fra næste sæson få en leder på og uden for banen, der giver associationer til Henrik Møllgaards rolle i Aalborg Håndbold.

Morten Olsen startede sin seniorkarriere i GOG, som han kom til fra Roskilde som 17-årig. Han siger til Sport Fyn:

- Jeg er rigtig glad for at komme tilbage til GOG. Når jeg skulle tilbage til Danmark, var der ikke rigtig andre klubber end GOG for mig.

Cheftræner Nicolej Krickau lægger ikke skjul på, at han vil bruge Morten Olsen markant - også uden for banen. Krickau siger således:

- Med Mortens erfaring bliver han en del af den teammæssige ledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce