Annonce
Nordfyn

Morten Bay sætter det hele menneske i fokus

Samtalerne finder som regel sted i Morten Bays lille klinik i hjemmet på Jerstrupvej. Ikke nødvendigvis i stolene, men også siddende på gulvet.

Mangesidet: 39-årige Morten Bay bruger roen og idyllen på landet til at arbejde med mennesker

Annonce

Af Thomas Gregersen

thgr@fynskemedier.dk

Bogense: Egentlig blev han uddannet Cand. Scient Geograf, men efter et job som studievejleder på universitetet vendte Morten Bay interessen mod mennesker - og hvordan man kan udvikle sig gennem arbejdet med sin psyke.

Siden er uddannelse på uddannelse blevet bygget på, så han i dag kan tilbyde lifecoaching, stresshåndtering, psykoterapi og akupressur, gruppeforløb og kurser for både virksomheder og private.

I 2008 blev han såkaldt Lifecoach og seneste skud på stammen er den fire-årige psykoterapeut uddannelse, som han afslutter i år.

I en årrække har Morten Bay lejet sig ind i et lokale i et klinikfællesskab i Odense, men nu er han også begyndt at tage klienter hjemme på Lyøgaard i Toelsvad tæt ved herregården Jerstrup.

- Der er nogle punkter, hvor de forskellige områder lapper ind over hinanden, og hvor jeg har mulighed for at trække på mine erfaringer fra coaching i psykoterapien og omvendt. At stoppe op, mærke hvor man er i sit liv, hvordan man har det lige nu, og hvor man gerne vil tage det hen, fortæller Morten Bay.

Lige siden studievejledertiden har han arbejdet meget med præstationsangst, og arbejder i dag blandt andet også sammen med et par køreskoler, hvor han hjælper de unge elever til at bestå.

- Der er et højt forventningspres på de unge mennesker. De skal bestå deres eksamener, tage det kørekort, få de gode karakterer og et job bagefter - altsammen helst i første hug. Mange har svært ved det, og så handler det om at lære at rumme nervøsiteten og bruge den, fortæller Morten Bay.

Morten Bay slutter den fire-årige psykoterapeutuddannelse i år.
Annonce

Udfordringer

En del af hans erfaringer er skabt på egen krop, da han selv for nogle år siden brød sammen og blev syg med stress.

- Det var hårdt, at skulle begynde at kigge indad, og se på noget af det jeg selv havde med i bagagen. Men det har betydet, at jeg har nogle andre erfaringer at trække på. Jeg genkender nogle ting, lever med, og dømmer ikke nogen, siger han.

Når folk opsøger ham for at få hjælp, er det som regel fordi de står overfor en udfordring i deres liv. Det kan både være i privatlivet, parforholdet eller på jobmarkedet, hvor de har brug for at blive guidet videre.

Det betyder, at Morten Bay skal tæt på nogle store begivenheder i disse menneskers liv.

Begivenheder, hvor der også er store følelser på spil.

- Det var det jeg kunne, og hele baggrunden for, at jeg begyndte at arbejde med mennesker. At jeg er åben og ikke begrænsende. Jeg kan godt rumme de store følelser, og der bliver nogle gange grædt mange tårer, når vi sidder her, siger han og slår ud med armene i den lille klinik i hjemmet på Jerstrupvej.

Her bruger han også nogle gange de smukke omgivelser og roen. En lille gåtur i området, kan godt få åbnet for snakken, og få kemien på plads.

- Det kræver meget mod at åbne op for et fremmed menneske, og jeg har stor respekt for det mod, forklarer Morten Bay.

Man kan læse mere om Morten Bay og hans forskellige forløb på Lyøgaard på hjemmesiden lyoegaard.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce