Annonce
Fyn

Mormor passer under coronakrisen: Forældrepar fortsætter dog gerne med at betale til kommunen

Forældrene Sarah Bruun-Jensen og Niels Christian Jensen betaler fortsat til kommunen for at få børnene Philip og Leah passet, selv om de i øjeblikket bliver passet af deres mormor, Anne Jørgensen. Forældrene har intet imod at fortsætte betalingen til kommunen, idet de gerne vil have, at børnene har gode institutioner at vende tilbage til. Foto: Christian Nordholt
I disse dage passes dagpleje-, vuggestue- og børnehavebørn hjemme. Det betaler danskerne stadig for. Og det gør familien Jensen fra Stenstrup gerne for at sikre, at deres børn kommer tilbage til trygge og vante omgivelser, når institutionerne åbner igen.
Annonce

Sarah Bruun-Jensen arbejder som lægesekretær på Svendborg Sygehus, mens Niels Christian Jensen er souschef i Meny i Odense. Derfor passes parrets børn, Leah på tre og Philip på fem, af deres mormor i disse uger, hvor børnehaven er lukket.

Og selv om de selv står med børnepasningen, betaler parret gerne den sædvanlige kommunale udgift for børnepasningen.

- Der er stadig mennesker, der skal have løn, og der er stadig mennesker på arbejde og lokaler, der skal holdes ved lige. Alle de udgifter, der er ved at holde en institution kørende, er der stadig, siger Sarah Bruun-Jensen.

Hun påpeger, at parret også stadig får penge til børnenes fra det offentlige.

- Vi får jo vores børnepenge fra staten.

Sarah Bruun-Jensen fortæller, det er afgørende at deres børn kan vende tilbage til trygge omgivelser og kendte ansigter, når coronakrisen har lagt sig.

- De er blevet hevet ud af deres vante hverdag, og det er vigtigt, at der er tryghed, når de kommer tilbage igen.

Børnene Philip på fem og lillesøster Leah på tre bliver i øjeblikket passet af deres mormor under det igangværende coronaudbrud i Danmark. Foto: Christian Nordholt.
Annonce

Presset i forvejen

Philip, parrets søn på fem år, skulle være startet i forårs-SFO her til april. Nu får han i stedet mulighed for at få sagt farvel til sine legekammerater og personalet i børnehaven.

- Der er kommet nye tiltag, så han skal tilbage i børnehaven et par dage. Jeg tror også, at han gerne lige vil få sagt ordentligt farvel, siger Sarah Bruun-Jensen.

Sarah Bruun-Jensen og Niels Christian Jensen vil også gerne betale udgifterne til børnepasning for at sikre, at der stadig er personale til at passe deres børn.

- Hvis vi stopper med at betale, får det konsekvenser for antallet af pædagoger. Jeg synes, at institutionerne er meget pressede i forvejen, og at der er mange børn til få hænder. Bliver der endda færre hænder, kan jeg kun gisne om, hvad det vil betyde for børnenes tryghed og trivsel, og hvor meget mere dårlig samvittighed, man som forældre får, når man afleverer dem om morgenen. Det ville få store konsekvenser for børnene.

Annonce

Nødpasning kan blive aktuelt

Lige nu passes Leah og Philip de fleste dage hos deres mormor, Anne.

- Vi er heldige med, at min mor stadig er frisk, ikke arbejder og selv har tilbudt at passe børnene. Ellers skulle de i nødpasning her de første uger. Det vil udsætte dem og os for en smittefare, fordi de vil være i tæt kontakt med andre. Det vil jeg kunne give videre, og jeg arbejder på et sygehus, forklarer Sarah Bruun-Jensen.

Men nødpasning kan stadig blive aktuelt, hvis børnehaven bliver lukket yderligere, siger Sarah Bruun-Jensen.

- Man har allerede kunne mærke, at de kører død i at lege med hinanden. De søger mere os voksne for at lege på en anden måde, og de mangler kontakt til andre børn, som de har været vant til i børnehaven. Hvis der går meget mere end tre uger, må vi begynder at se på legeaftaler eller nødpasning to-tre dage om ugen for, at de får noget social kontakt. Så der sker noget andet.

Annonce

Rimeligt at få madpenge tilbage

Parret betaler også til en madordning i børnehaven. Her kan Sarah Bruun-Jensen se en større rimelighed i at få pengene refunderet.

- Hvis vi skulle have penge tilbage, synes jeg måske, det skulle være der. Man kunne sige, at i og med at børnene ikke får mad, så kan man få pengene tilbage. Vi bruger det samme beløb herhjemme, som vi giver til ordningen. Så der bliver brugt flere penge på mad.

Parret brokker sig dog ikke, og Sarah Bruun-Jensen understreger, at det på ingen måde skal være på bekostning af, at køkkendamen mister sit job.

- Der er forskel på institutioner, og hvordan de bruger madordningen. Får man mad udefra, eller har man en køkkendame? Vi kan sagtens undvære pengene, hvis det betyder, at hun får lov at beholde sit job. For os er det småbeløb, og vi får det til at hænge sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce