Annonce
Nyborg

Morgenmaden glemt på komfuret: Beboere i opgang evakueret efter røg i lejlighed

Sandra Rasmussen (i midten) måtte skynde sig hjem, da der opstod kraftig røg hos overboen. Udenfor på gaden ventede hendes mor og hendes to børn på henholdsvis 11 år og halvandet år. De var - ligesom de øvrige beboere i ejendommen - blevet evakueret. Foto: Kasper Riggelsen
8-10 beboere i Svanedamsgade fik en brat opvågning, da der torsdag morgen var melding om brand i en lejlighed på 1. sal. Andre, som Sandra Rasmussen, måtte ile hjem fra arbejde.

Nyborg: Hvem pokker er det, der banker på så tidligt om morgen - og så på en helligdag?

Mathias Larsen havde godt nok hørt vækkeuret ringe, men var faldet i søvn igen, da det pludselig bankede på døren tidligt torsdag morgen på Kristi himmelfartsdag.

Udenfor stod en ung mand, som fortalte, at der kom røg fra en af lejlighederne i opgangen og opfordrede dem til at holde sig indendøre indtil videre.

Annonce
Både politi, brandvæsen og ambulancer var mødt frem og spærrede hele gaden, mens aktionen stod på i de tidlige morgentimer. Foto: Kasper Riggelsen

- Det var ikke lige den måde, jeg havde forestillet mig at blive vækket på. Jeg begyndte straks at tænke, hvad det kunne være, og hvem der kunne have gjort det, fortalte han.

Den unge mand viste sig at være en beboer i kvarteret, som tilfældigvis havde set røgen og reagerede prompte, blandt andet ved at tilkalde beredskabet.

Der gik da heller ikke lang tid, før det bankede det på igen hos Mathias Larsen. Denne gang var det en brandmand, som bad dem om at følge med ud.

I alt blev op mod 10 beboere i opgangen på Svanedamsgade i Nyborg evakueret torsdag morgen, oplyste indsatsleder Nicolai Clausen til Fyens Stiftstidende.


Jeg havde godt hørt brandbilerne, men man tænker jo, at det aldrig sker hos en selv. Men det gjorde det.

Sandra Rasmussen, beboer i Svanedamsgade


Andre, som Sandra Rasmussen, var næsten lige mødt på arbejde, da hun fik meldingen om, at der var opstået brand i opgangen.

Heldigvis var der ikke så langt. Hun er nemlig ansat som sosu-assistent på det lokale plejecenter mindre end 100 meter derfra.

Hele ejendommen er under renovering. Lejligheden, hvor røgen opstod, er for tiden lejet ud til håndværkere, som arbejder på bygningen. Foto: Kasper Riggelsen

- Min mor, som passede mine to børn, ringede til mig og fortalte, at der var brand. Jeg havde godt hørt brandbilerne, men man tænker jo, at det aldrig sker hos en selv. Men det gjorde det, konstaterede Sandra Rasmussen.

Meldingen til brandvæsenet kom klokken 7.41 og allerede en halv time senere, kunne beboerne vende tilbage til deres lejligheder.

- Men I skal nok indstille jer på, at der kan være noget røg, lød det fra indsatslederen.

Helt sort

Nogen egentlig brand var der ikke tale om. I stedet opstod den kraftige røgudvikling, fordi beboerne i en af lejlighederne på 1. sal havde efterladt morgenmaden på komfuret og glemt at slukke for varmen.

Beboerne måtte pænt vente udenfor, mens beredskabet tjekkede opgangen. Der gik dog ikke lang tid, før de kunne vende tilbage. Foto: Kasper Riggelsen

Morgenmaden bestod angiveligt af et stykke kød, men det var svært at se, fordi det var helt sort.

Ifølge Stiftstidendes oplysninger er lejligheden lejet ud til udenlandske arbejdere, der er i gang med at renovere bygningen.

Således også denne morgen. Derfor befandt de sig på adressen, men altså ikke i selve lejligheden.

Sandra Rasmussen var blot glad for, at det hele var hurtigt overstået. Ingen havde nemlig tænkt på at tage ekstra bleer med ud til hendes søn på blot halvandet år.

- Og hvor skal vi egentlig gå hen? Nu glæder jeg mig bare til at se, hvor meget røg der er kommet i min lejlighed i stueetagen, sagde hun kort før, beboerne fik lov til at vende tilbage.

Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce