Annonce
Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Køen var timelang endnu klokken 10 efter trafikuheldet fem timer før, hvor en lastvogn endte på tværs af motorvejens tre nordgående spor. Foto: Jørgen Flindt
Bjærgningsfolk måtte arbejde i tre timer på at rydde op efter en lastvogn, der holdt på tværs af motorvejen syd for DTC. Et nødspor blev holdt åbent, men alligevel nåede køen nærmest til Kolding.

Opdateret med oplysninger om uheld onsdag.

Vejle: En lastvogn, der holdt på tværs af motorvej E45 nord for Vejlefjordbroen, var skyld i en kæmpekø og tre timers bjærgningsarbejde torsdag morgen.

- Jeg er lige kørt fra Vejle til Fredericia. Jeg tror, køen strækker sig helt til Kolding. Der kan gå et par timer, før den kø er opløst, sagde indsatsleder Henrik Due fra TrekantBrand klokken 09.30 torsdag.

Annonce

Uheldet skete klokken 05.01, da en lastvogn med hænger var på vej ad motorvejen nordpå.

På stykket mellem afkørsel 59 til DTC og sammenfletningen med Midtjyske Motorvej mod Herning er landskabet ret åbent, og chaufføren, en 47-årig mand fra Gørding, har forklaret, at han tror, vinden fangede hans trailer, der var tom og derfor let.

Pludselig eksede vogntoget

Pludselig eksede vogntoget, og chaufføren var reduceret til passager i sit eget køretøj. Den endte oppe på autoværnet, hvilket skulle komme til at give en del udfordringer for bjærgningsmandskabet. Samtidig holdt lastvognen på tværs af alle tre vejbaner.

Jeg er lige kørt fra Vejle til Fredericia. Jeg tror, køen strækker sig helt til Kolding. Der kan gå et par timer, før den kø er opløst.

Henrik Due, indsatsleder ved TrekantBrand

På grund af det tidlige tidspunkt var det let nok for bjærgningsfolk og TrekantBrand at nå frem til stedet. Politiet var der klokken 05.14.

Et spor af motorvejen kunne åbnes, og 05.58 nåede Dansk Autohjælp frem. Klokken 06.13 blev bjærgning sat i værk, og hele motorvejen måtte spærres. Fem minutter senere åbnede politiet igen et spor, for lastvognen viste sig uflyttelig.

Bjærgningsarbejdet tog så lang tid, fordi lastvognen var endt med at holde på autoværnet, så den skulle løftes, før den kunne trækkes væk fra motorvejssporene. Foto: Jørgen Flindt

TrekantBrands mandskab var kaldt til stede, fordi der var forurening. Indsatsleder Henrik Due fortæller, at der var slået hul på en dieseltank, og at under forsøget på at få lastvognen fri af autoværnet blev tanken med hydraulikolie også revet op.

For at begrænse skaderne blev dieseltanken tømt for 4-500 liter diesel, mens der blev suget cirka 200 liter op fra hydraulikolietanken. Han har ikke noget bud på, hvor meget olie, der blev spildt.

Annonce

Over tre timers arbejde

Da Henrik Due forlod stedet klokken 08.15 efter tre kolde og blæsende timers arbejde, var der stadig kun åbent i nødsporet på motorvejen mod nord.

Vejdirektoratet mødte op med vaske- og saltvogne og overtog arbejdet på stedet. Det bestod i at vaske vejen, så den ikke var glat af den spildte olie, hvorefter der blev strøet salt.

Annonce

Onsdag var også grim

Selv om det først var torsdag morgen, det gik helt galt med trafikken i Vejle, kan politiet også berette om flere uheld onsdag.

Onsdag klokken 07.39 skete et færdselsuheld på Viborg Hovedvej ved rundkørslen ved Ny Solskovvej. En 30-årig kvinde nåede ikke at bremse og undvige, så hun kørte ind bagi en forankørende bil, der bremsede. Det gav en del trafikkaos i rundkørslen.

Onsdag klokken 21.49 stødte to biler sammen, da den ene fra Horsensvej ville svinge til venstre ind på Dandyvej, mens en anden bilist kørte ligeud mod Vejle. Krydset var lukket til 22.40. Begge blev kørt til tjek på sygehuset.

Et tilsvarende uheld skete klokken 21.47 ved Skovgade/Skyttegade-krydset. Her svingede en 22-årig mand fra Horsens, der kørte ad Skovgade mod øst til venstre og ramte derved en 26-årig kvindelig bilist fra Vejle, der kørte ligeud.

Onsdag morgen skete en trafikulykke på Farrevej. En 33-årig kvinde fra Vandel, der blev kastet ud af forruden, blev i kritisk tilstand ført til Odense Universitetshospital. Hun er siden erklæret uden for livsfare. Ulykken skete, da hendes bil gled rundt og endte i modsatte vejbane, hvor den stødte sammen med en mandlig bilist, der er 49 år og fra Solbjerg.


Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Sydfyn For abonnenter

Giftstoffer ved at blive fjernet: Hundstrup Borgerforening spiller Filippahuset på banen som vuggestue

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit var et imponerende stort sprogligt talent. Hun talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce