Annonce
Kultur

Morgenbuffet med Sommer

Peter Sommer er en af de optrædende til Morgenrock det kommende efterår. PR-foto

Salget af billetter til Morgenrocks efterårsprogram er startet. Og man skal være tidligt ude til flere af koncerterne, hvis man vil sikre sig billet

Musik: For blot en uge siden skrev Fyens Stiftstidende en femstjernet anmeldelse af Peter Sommer på Roskilde Festival. I anmeldelsen stod der, at samme Sommer til efteråret ville gæste Odense. Det er nu en realitet, da han spiller til Morgenrock på Dexter den 31. oktober.

- Sommer er ikke begavet med en sangstemme, der rækker helt til stjernerne, men han er efterhånden blevet så forbistret god en entertainer og sangskriver, at han kommer helt derud trods alt. I mange år er han blevet nævnt som arvtager til C.V. Jørgensens titel som rigets ypperste troubadour. Søndag eftermiddag tog han et alvorligt tilløb til at gøre alvor af denne spådom med en opvisning, der var mere til ug med kryds og bolle end til rotterne, kragerne og hundene, stod der også i anmeldelsen.

Det bliver uden tvivl en attraktiv oplevelse af høre Peter Sommer og bandet Tiggerne på så intim en scene.

De tre øvrige annoncerede koncerter indtil videre er med trioen The Trio from Hell, Esben Just og Allan Olsen.

Førstnævnte gruppe består af Billy Cross, Mik Schack og Flemming Ostermann. The Trio from Hell blev dannet kort tid efter, at Billy forlod Delta Cross Band. Mik Schack ringede til Billy og sagde: "Lad os tage ud at spille og lave lidt sjov. Du skal ikke sidde hjemme og glo ind i væggen, du skal sgu stå på en scene".

Billy kontaktede derefter Flemming Ostermann, og så var trioen en realitet. De begyndte at spille rundt omkring i København og blev hurtigt populære blandt folk, der var til god gammel rock’n’roll. De optræder den 19. september.

Annonce

Både bryllup og begravelse

Allan Olsen kommer forbi og giver en ekstra solokoncert den 27. oktober, hvor der dog er tale om en aftenkoncert, mens Esben Just giver middagskoncert den 7. november, hvor publikum både kommer til bryllup og begravelse i New Orleans.

Billetter kan købes hos Moby Disc, Fyensbilletten samt Danbillet. Læs mere på www.morgenrock.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce