Annonce
Kultur

Morgenbuffet med Sommer

Peter Sommer er en af de optrædende til Morgenrock det kommende efterår. PR-foto

Salget af billetter til Morgenrocks efterårsprogram er startet. Og man skal være tidligt ude til flere af koncerterne, hvis man vil sikre sig billet

Musik: For blot en uge siden skrev Fyens Stiftstidende en femstjernet anmeldelse af Peter Sommer på Roskilde Festival. I anmeldelsen stod der, at samme Sommer til efteråret ville gæste Odense. Det er nu en realitet, da han spiller til Morgenrock på Dexter den 31. oktober.

- Sommer er ikke begavet med en sangstemme, der rækker helt til stjernerne, men han er efterhånden blevet så forbistret god en entertainer og sangskriver, at han kommer helt derud trods alt. I mange år er han blevet nævnt som arvtager til C.V. Jørgensens titel som rigets ypperste troubadour. Søndag eftermiddag tog han et alvorligt tilløb til at gøre alvor af denne spådom med en opvisning, der var mere til ug med kryds og bolle end til rotterne, kragerne og hundene, stod der også i anmeldelsen.

Det bliver uden tvivl en attraktiv oplevelse af høre Peter Sommer og bandet Tiggerne på så intim en scene.

De tre øvrige annoncerede koncerter indtil videre er med trioen The Trio from Hell, Esben Just og Allan Olsen.

Førstnævnte gruppe består af Billy Cross, Mik Schack og Flemming Ostermann. The Trio from Hell blev dannet kort tid efter, at Billy forlod Delta Cross Band. Mik Schack ringede til Billy og sagde: "Lad os tage ud at spille og lave lidt sjov. Du skal ikke sidde hjemme og glo ind i væggen, du skal sgu stå på en scene".

Billy kontaktede derefter Flemming Ostermann, og så var trioen en realitet. De begyndte at spille rundt omkring i København og blev hurtigt populære blandt folk, der var til god gammel rock’n’roll. De optræder den 19. september.

Annonce

Både bryllup og begravelse

Allan Olsen kommer forbi og giver en ekstra solokoncert den 27. oktober, hvor der dog er tale om en aftenkoncert, mens Esben Just giver middagskoncert den 7. november, hvor publikum både kommer til bryllup og begravelse i New Orleans.

Billetter kan købes hos Moby Disc, Fyensbilletten samt Danbillet. Læs mere på www.morgenrock.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce