Annonce
Fyn

Drabssigtet død i cellen: Det ved vi lige nu

Den anholdte blev fundet død lørdag morgen i sin celle her i Odense Arresthus. Arkivfoto: Michael Bager
En anholdt mand er natten til lørdag død i en celle i Odense. Politiet er meget fåmælt men her er det, vi ved om sagen:

Brødtekst

Annonce

Mordet

Artiklen er opdateret søndag klokken 21.00 med oplysninger om den mistænktes tilhørsforhold til Fyn.

Torsdag aften klokken 21 blev en kvinde fundet død i en bil i Malmø. Der var ingen læsioner, og hun var hverken dræbt af skud eller knivstik.

- Der er tegn på, at hun blev ombragt. Vi ved ikke, hvordan hun døde, men vi mistænker, at der kan ligge en forbrydelse bag. Derfor efterforskes det som drab, sagde pressetalsmand Calle Persson fra Malmø Politi ifølge avisen Sydsvenskan.

Den afdøde var ifølge Expressen en 24-årig kvinde med bopæl i det sydlige Skåne, politiet vidste ikke, hvorfor hun opholdt sig i Malmø.

Bilen var parkeret på Hyllie Vattenparksgata i det nybyggede centerområde, Hyllie i det sydlige Malmø, hvor der blandt andet er jernbanestation, sportsarena, hoteller, stort indkøbscenter og andre aktivitetsmuligheder. Området ligger meget tæt på Øresundsbroen.

Ifølge Sydsvenskan havde bilen stået på stedet siden torsdag klokken 15. Kvällsposten skriver, at kvinden ikke ejede bilen men havde ret til at benytte den.

Jagten

Torsdag aften mellem klokken 22 og 24 stoppede det svenske politi alle biler på vej ud af landet over Øresundsbroen, oplyser trafikleder Tina Andersen til Sydsvenskan.

Ifølge avisen blev det fredag morgen klokken 05.58 besluttet at finde og anholde en mand i forbindelse med mordet. Fredag eftermiddag klokken 15.35 blev der afsagt en kendelse, der gjorde det muligt at efterlyse manden internationalt mistænkt for mord.

Fredag klokken 19.17 indledte Fyns Politi ifølge Aftenposten en biljagt efter den mistænktes bil på motorvejen ved Nyborg. Flere patruljer deltog i jagten på motorvejen, og klokken 19.52 kunne politiet anholde føreren i nærheden af Ejby. Han blev senere anbragt i Odense Arrest.

Dødsfaldet

Lørdag formiddag meddelte Fyns Politi, at den anholdte var fundet død i sin celle i arresthuset i Odense. Institutionsleder ved Odense Arrest, Frits Christensen, oplyste lørdag formiddag til Fyens.dk, at manden blev fundet død lørdag morgen.

Manden skulle lørdag have været fremstillet i grundlovsforhør i Odense med henblik på udlevering.

Den mistænkte

Den mistænkte, der nu er død, var en 27-årig dansk mand, hvis senest kendte adresse var i Odense. Ifølge Sydsvenskan havde han ikke fast adresse i Sverige. Det er ikke oplyst, om havde nogen relation til den afdøde kvinde.

Han er tidligere blevet dømt for 15. marts 2013 at have begået røveri mod en taxachauffør i Trelleborg i Skåne sammen med en anden gerningsmand. De to havde rettet henholdsvis en pistol og en kniv mod ofret og havde stjålet 7000 svenske kroner fra chaufføren. Ifølge Sydsvenskan fik danskeren halvandet års fængsel for røveriet.

Under retssagen tilstod han at have været til stede i bilen og at have brugt en kniv. Men han huskede ikke, hvad der var sket, fordi han havde været stærkt påvirket af narkotika, skriver avisen.

Af dommen fra retten i Ystad fra maj 2013 fremgik det, at den nu afdøde mand på det tidspunkt havde adresse i Odense, og at han bar et navn, der antyder, at hans etniske baggrund er ikke-dansk.

Fremtiden

Ifølge det svenske politi foregår efterforskningen af mordet som planlagt, blandt andet med tekniske undersøgelser af den bil, ofret blev fundet i.

- Det er en meget tragisk hændelse for alle indblandede. Efterforskningsarbejdet fortsætter. I løbet af weekenden afholdes blandt andet forhør af vidner, og tekniske beviser sikres og analyseres, siger efterforskningslederen, kammeranklager Kajsa Cavallin ifølge en pressemeddelelse fra den svenske anklagemyndighed.

Det ved vi ikke

Der er hverken oplyst identitet, indbyrdes forhold eller muligt motiv på nogle af de indblandede i sagen. Det danske politi har ikke oplyst, hvordan den 27-årige døde i sin celle.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har, og du kan gøre det anonymt. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04, ligesom du har mulighed for at chatte med Livslinjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nødblus satte redningsaktion i gang

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce