Annonce
Fyn

Drabssigtet død i cellen: Det ved vi lige nu

Den anholdte blev fundet død lørdag morgen i sin celle her i Odense Arresthus. Arkivfoto: Michael Bager
En anholdt mand er natten til lørdag død i en celle i Odense. Politiet er meget fåmælt men her er det, vi ved om sagen:
Annonce

Brødtekst

Annonce

Mordet

Artiklen er opdateret søndag klokken 21.00 med oplysninger om den mistænktes tilhørsforhold til Fyn.

Torsdag aften klokken 21 blev en kvinde fundet død i en bil i Malmø. Der var ingen læsioner, og hun var hverken dræbt af skud eller knivstik.

- Der er tegn på, at hun blev ombragt. Vi ved ikke, hvordan hun døde, men vi mistænker, at der kan ligge en forbrydelse bag. Derfor efterforskes det som drab, sagde pressetalsmand Calle Persson fra Malmø Politi ifølge avisen Sydsvenskan.

Den afdøde var ifølge Expressen en 24-årig kvinde med bopæl i det sydlige Skåne, politiet vidste ikke, hvorfor hun opholdt sig i Malmø.

Bilen var parkeret på Hyllie Vattenparksgata i det nybyggede centerområde, Hyllie i det sydlige Malmø, hvor der blandt andet er jernbanestation, sportsarena, hoteller, stort indkøbscenter og andre aktivitetsmuligheder. Området ligger meget tæt på Øresundsbroen.

Ifølge Sydsvenskan havde bilen stået på stedet siden torsdag klokken 15. Kvällsposten skriver, at kvinden ikke ejede bilen men havde ret til at benytte den.

Annonce

Jagten

Torsdag aften mellem klokken 22 og 24 stoppede det svenske politi alle biler på vej ud af landet over Øresundsbroen, oplyser trafikleder Tina Andersen til Sydsvenskan.

Ifølge avisen blev det fredag morgen klokken 05.58 besluttet at finde og anholde en mand i forbindelse med mordet. Fredag eftermiddag klokken 15.35 blev der afsagt en kendelse, der gjorde det muligt at efterlyse manden internationalt mistænkt for mord.

Fredag klokken 19.17 indledte Fyns Politi ifølge Aftenposten en biljagt efter den mistænktes bil på motorvejen ved Nyborg. Flere patruljer deltog i jagten på motorvejen, og klokken 19.52 kunne politiet anholde føreren i nærheden af Ejby. Han blev senere anbragt i Odense Arrest.

Annonce

Dødsfaldet

Lørdag formiddag meddelte Fyns Politi, at den anholdte var fundet død i sin celle i arresthuset i Odense. Institutionsleder ved Odense Arrest, Frits Christensen, oplyste lørdag formiddag til Fyens.dk, at manden blev fundet død lørdag morgen.

Manden skulle lørdag have været fremstillet i grundlovsforhør i Odense med henblik på udlevering.

Annonce

Den mistænkte

Den mistænkte, der nu er død, var en 27-årig dansk mand, hvis senest kendte adresse var i Odense. Ifølge Sydsvenskan havde han ikke fast adresse i Sverige. Det er ikke oplyst, om havde nogen relation til den afdøde kvinde.

Han er tidligere blevet dømt for 15. marts 2013 at have begået røveri mod en taxachauffør i Trelleborg i Skåne sammen med en anden gerningsmand. De to havde rettet henholdsvis en pistol og en kniv mod ofret og havde stjålet 7000 svenske kroner fra chaufføren. Ifølge Sydsvenskan fik danskeren halvandet års fængsel for røveriet.

Under retssagen tilstod han at have været til stede i bilen og at have brugt en kniv. Men han huskede ikke, hvad der var sket, fordi han havde været stærkt påvirket af narkotika, skriver avisen.

Af dommen fra retten i Ystad fra maj 2013 fremgik det, at den nu afdøde mand på det tidspunkt havde adresse i Odense, og at han bar et navn, der antyder, at hans etniske baggrund er ikke-dansk.

Annonce

Fremtiden

Ifølge det svenske politi foregår efterforskningen af mordet som planlagt, blandt andet med tekniske undersøgelser af den bil, ofret blev fundet i.

- Det er en meget tragisk hændelse for alle indblandede. Efterforskningsarbejdet fortsætter. I løbet af weekenden afholdes blandt andet forhør af vidner, og tekniske beviser sikres og analyseres, siger efterforskningslederen, kammeranklager Kajsa Cavallin ifølge en pressemeddelelse fra den svenske anklagemyndighed.

Annonce

Det ved vi ikke

Der er hverken oplyst identitet, indbyrdes forhold eller muligt motiv på nogle af de indblandede i sagen. Det danske politi har ikke oplyst, hvordan den 27-årige døde i sin celle.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har, og du kan gøre det anonymt. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04, ligesom du har mulighed for at chatte med Livslinjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce