Annonce
Fyn

Drabssigtet død i cellen: Alle mørkelægger sagen

Sådan ser en celle i Odense Arrest ud. Lørdag morgen fandt personale i arresthuset en 27-årig efterlyst mordmistænkt mand død. Myndighederne har lukket ned for alle informationer omkring det mystiske dødsfald. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Hverken Fyns Politi eller Kriminalforsorgen har ønsket at oplyse noget om en 27-årig mand, som lørdag morgen blev fundet død i en celle i Odense Arrest. Aftenen forinden var manden anholdt under politijagt på Fynske Motorvej, som betød kilometerlang kø.
Annonce

Sagen om en 27-årig drabsmistænkt mands mystiske dødsfald i Arresten i Odense i weekenden bliver mørkelagt af de danske myndigheder.

- Vi har ingen kommentarer, lyder det fra Fyns Politi gennem dets kommunikationskonsulent Sunniva Pedersen-Reng.

Manden blev fundet død i sin celle i Odense Arrest nogle timer inden, han skulle have været fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg med henblik på udlevering til de svenske myndigheder. Om der er tale om selvmord, en forbrydelse eller en naturlig dødsårsag vides ikke, for ingen har villet oplyse det.

- Sagen er under efterforskning, og derfor siger vi ikke noget, siger Sunniva Pedersen-Reng.

Hos Direktoratet for Kriminalforsorgen er man heller ikke mere meddelsom og har undladt at svare på en række spørgsmål, avisen har stillet om den dødfundne.

"Kriminalforsorgen kan bekræfte, at der har været et dødsfald i Odense Arrest den 16. november. Sagen undersøges nærmere af politiet og Kriminalforsorgen. Efterfølgende sendes sagen over til Folketingets Ombudsmand, der også gennemgår sagen", lyder det skriftlige og eneste svar fra Kriminalforsorgen.

Dødsfald i arresten

Det sker indimellem, at arrestanter og indsatte i arresthuse mister livet.

Det viser en opgørelse fra Direktoratet for Kriminalforsorgen, Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

På Fyn skete der i 2018 to dødsfald. Det ene var selvmord i Odense Arrest, det andet var naturligt dødsfald i Nyborg Fængsel, fremgår det af undersøgelsen, som dækker hele Region Syddanmark.

I 2016 skete der to dødsfald i Odense Arrest, begge selvmord.

I 2014 skete der også et dødsfald i Odense Arrest, men det var ikke selvmord.

Tallene for 2019 er endnu ikke udarbejdet.

Kilde: Direktoratet for Kriminalforsorgen

Annonce

Anholdt på Fynske Motorvej

Torsdag aften stoppede det svenske politi alle biler på vej ud af Sverige vis Øresundsbroen, fordi man mistænkte den 27-årige mand for drab på en 24-årig kvinde tidligere samme aften i en bil i Malmø. Der var ingen læsioner, og hun var hverken dræbt af skud eller knivstik.

Alligevel mener politiet, at kvinden er blevet dræbt. Kvinden har ifølge den svenske avis Expressen bopæl i det sydlige Skåne, men drabet fandt sted, mens bilen holdt parkeret i et nybygget centerområde, Hyllie i det sydlige Malmø. Området ligger meget tæt på Øresundsbroen.

Fredag aften indledte Fyns Politi en biljagt på den 27-åriges bil på motorvejen ved Nyborg. Flere patruljer deltog i jagten, og klokken 19.52 blev manden anholdt i nærheden af Ejby. Anholdelsen betød kilometerlang kø i vestgående retning, hvor kun ét spor var farbart.

Manden blev efter anholdelsen anbragt i en celle i Odense Arrest, som hører under Kriminalforsorgen, og det var også her, at han blev fundet død lørdag morgen af personalet.

Annonce

Ingen svar

Det er Fyns Politi, som efterforsker dødsfaldet i arresten. I weekenden henviste Fyns Politi til Rigspolitiet, som forholdt sig tavs om episoden, og mandag gik Fyns Politi selv i gang med at undersøge dødsfaldet. Trods flere henvendelser mandag henviser Fyns Politi blot til, at man efterforsker sagen, og at man i øvrigt ikke har nogen kommentarer.

Om der skal foretages en retslægelig obduktion, om cellen er forseglet, eller under hvilke omstændigheder, manden er fundet død, er indtil videre mørkelagt af Fyns Politi.

Heller ikke Kriminalforsorgen har svaret på en række oplagte spørgsmål om det usædvanlige dødsfald i arresten.

Avisen har spurgt, om den 27-årige var blevet tilset af en læge, inden han blev anbragt i cellen, og under hvilke omstændigheder dødsfaldet skete, ligesom om det får konsekvenser for fremtidige lægetilsyn i arresten.

Den 27-årige mand, som har et udenlandsk navn, har ifølge den svenske avis Kvällsposten for over seks år siden boet i det vestlige Odense. Journalist Claes Carlson fra Kvällsposten fortalte søndag til fyens.dk, at han har oplysningen fra en dom, som i 2013 blev afsagt over danskeren efter et røveri i Trelleborg.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har, og du kan gøre det anonymt. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04, ligesom du har mulighed for at chatte med Livslinjen.

Det er fortsat uvist, hvad der var årsag til en 27-årig mordmistænkt mands pludselige død i en celle i Odense Arrest. Han blev fundet lørdag morgen af personalet lige inden, han skulle have været fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg med henblik på udlevering til Sverige. Arkvfoto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce