Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mor vil ikke sende treårig tilbage i børnehave: Min familie skal ikke deltage i et eksperiment

Kamilla Johnsen vil holde sin søn Felix hjemme ind til videre. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Kamilla Johnsen er en af de mange forældre, der afviser at sende sit barn i børnehave efter påske - vi har ikke lyst til at være en del af første smittebølge, siger hun.

Faaborg: Helt instinktivt afviste 41-årige Kamilla Johnsen straks tanken om at skulle sende sin 3-årige søn Felix tilbage i børnehave efter påske.

- Det bliver et nej tak herfra. Da jeg så pressekonferencen med statsministeren (mandag aften, red.) gav det mig simpelthen ondt i maven, for jeg synes ikke det hænger sammen med alt det, der blev sagt i starten. Man valgte at sende vores børn hjem som de første, fordi de er de største smittespredere, og nu er de de første, der skal tilbage igen, uden at vi har set virussen toppe. Jeg synes ikke, det er logisk, lyder det fra Kamilla Johnsen, der i øjeblikket er sygemeldt og går hjemme.

- Både min mand, der er selvstændig tømrer, og jeg holder os hjemme i øjeblikket. Jeg er udsat på grund af mine lunger og bronchier, og det er min søn, der har astmatisk bronchitis, også. Så som familie går vi linen ud lige nu, siger hun.

Kamilla Johnsen har ikke lyst til, at hendes barn og hendes familie skal deltage i et eksperiment, ingen kender udfaldet af.

- Det lyder lidt, som om de siger, at det er forsvarligt at sende vore børn afsted - der er respiratorer nok til alle. Jeg synes, det er bekymrende, at der sidder en masse nu og tænker, at det nok ikke er så farligt, når vores statsminister siger sådan - det giver mig ondt i maven, siger hun.

Hvad foreslår du, at regeringen i stedet skal gøre?

- Jeg er ikke sundhedsekspert og politi - jeg er logisk tænkende, jeg er voksen, og jeg er mor. Jeg synes ikke, det her er gradueret nok. Personligt ville jeg foretrække en meget langsommere opstart, hvor man i familierne bruger hinanden - i familierne ved man, hvem der er de svage. Faste små legegrupper, så man kunne passe på skift for hinanden i stedet for at sende 50, 100, 200 børn afsted, siger hun.

Felix bliver passet i den private børnehave Lillely, og Kamilla Johnsen venter nu på et udspil herfra, inden hun tager videre stilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce