Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mor til tre vil gå ned i tid: Lettet Lea Haahr fik formandspost til SF

Lea Haahr kunne glæde sig over at have fået 559 personlige stemmer - en klar fremgang i forhold til det seneste valg, hvor hun fik 276 stemmer og ikke blev valgt ind. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lea Haahr kunne ånde lettet op, og den nye SF-spidskandidat kunne trods en lille tilbagegang få to mandater til SF og tilmed en formandspost i Opvækst- og Læringsudvalget. Nu vil den 39-årige mor til tre gå ned i tid på sit arbejde i Rigsarkivet.

Faaborg-Midtfyn: Smilet var stort hos Lea Haahr, da SF-spidskandidaten efter tirsdagens kommunalvalg og konstitueringen på rådhuset i Ringe i døgnets sidste time satte ord på resultatet, hvor SF gik et mandat frem i forhold til valget for fire år siden.

- Jeg har været nervøs de seneste uger, for det har været et socialdemokratisk diesellokomotiv, der har kørt derudad i valgkampen, og det har skabt tvivl om, hvor meget plads der var til os andre i den røde blok. På den baggrund kunne vi ikke regne med fremgang, siger Lea Haahr.

Men det lykkedes SF at holde skansen trods en lille tilbagegang på 0,2 procentpoint. SF fik 6,2 procent, men i forhold til det seneste valg for fire år siden gik partiet faktisk et mandat frem takket være valgforbundet med Radikale Venstre og Enhedslisten. Da Mads Holdgaard i løbet af valgperioden er skiftet fra Alternativet til SF, kan man sige, at SF fastholder de to pladser, partiet har i kommunalbestyrelsen i dag.

Annonce
SF's Lea Haahr lyste op i et stort smil ved siden af borgmester Hans Stavnsager, da politikerne kom ud efter konstitueringen på rådhuset i Ringe sent tirsdag aften. SF får formandsposten i Opvækst- og Læringsudvalget. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Oveni får SF formandsposten i Opvækst- og Læringsudvalget, og den formandspost ser Lea Haahr frem til at indtage.

- Vi har ikke haft en formandspost i de seneste fire år, og for SF er Opvækst- og Læring et naturligt udvalg. Jakob Holm har haft den formandspost før i tiden, og det er også et område, der interesserer mig. Jeg har selv børn, siger Lea Haahr, der har tre børn på henholdsvis 8, 13 og 17 år.

Går ned i tid

Den 39-årige mor har et fuldtidsarbejde på Rigsarkivet i Odense, og nu skal der også være tid til en formandspost i et politisk udvalg.

- Jeg skal ned i tid på mit arbejde, gerne 25 timer om ugen. Det tror jeg, min chef har forståelse for, siger Lea Haahr, der bor tæt ved Nr. Lyndelse med sin mand, Michael, og deres tre børn.

- Jeg vil gerne bruge tid på politik, derfor er jeg nødt til at prioritere og gå ned i tid på arbejdet. Jeg vil gerne have et liv, hvor jeg kan være mere til stede og ikke hele tiden have travlt, siger Lea Haahr.

SF får også en plads i Økonomiudvalget.

Lea Haahr fik 559 personlige stemmer - en klar fremgang i forhold til det seneste valg, hvor hun fik 276 stemmer. Mads Holdgaard fik det andet SF-mandat med 204 personlige stemmer.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

SF-profil melder sig ud efter interne stridigheder: - SF er ikke et enkeltmandsparti, hvor én person bestemmer alting

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Fyn

Corona-vacciner til de fynske børn giver travlhed - men ny aftale kan lette presset

Odense

Frygt for Omikron-variant afkræftet: Det er velkendt corona-virus som huserer på Rasmus Rask Skolen

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Kultur

Rockguitarens bannerførere er trætte af strenge forhold: Rock er blevet den nye jazz

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Middelfart

Flere dages ventetid på pcr-test: Regionen åbner ny mulighed for kviktest i Nørre Aaby

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben

Annonce