Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mor til tre vil gå ned i tid: Lettet Lea Haahr fik formandspost til SF

Lea Haahr kunne glæde sig over at have fået 559 personlige stemmer - en klar fremgang i forhold til det seneste valg, hvor hun fik 276 stemmer og ikke blev valgt ind. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lea Haahr kunne ånde lettet op, og den nye SF-spidskandidat kunne trods en lille tilbagegang få to mandater til SF og tilmed en formandspost i Opvækst- og Læringsudvalget. Nu vil den 39-årige mor til tre gå ned i tid på sit arbejde i Rigsarkivet.

Faaborg-Midtfyn: Smilet var stort hos Lea Haahr, da SF-spidskandidaten efter tirsdagens kommunalvalg og konstitueringen på rådhuset i Ringe i døgnets sidste time satte ord på resultatet, hvor SF gik et mandat frem i forhold til valget for fire år siden.

- Jeg har været nervøs de seneste uger, for det har været et socialdemokratisk diesellokomotiv, der har kørt derudad i valgkampen, og det har skabt tvivl om, hvor meget plads der var til os andre i den røde blok. På den baggrund kunne vi ikke regne med fremgang, siger Lea Haahr.

Men det lykkedes SF at holde skansen trods en lille tilbagegang på 0,2 procentpoint. SF fik 6,2 procent, men i forhold til det seneste valg for fire år siden gik partiet faktisk et mandat frem takket være valgforbundet med Radikale Venstre og Enhedslisten. Da Mads Holdgaard i løbet af valgperioden er skiftet fra Alternativet til SF, kan man sige, at SF fastholder de to pladser, partiet har i kommunalbestyrelsen i dag.

Annonce
SF's Lea Haahr lyste op i et stort smil ved siden af borgmester Hans Stavnsager, da politikerne kom ud efter konstitueringen på rådhuset i Ringe sent tirsdag aften. SF får formandsposten i Opvækst- og Læringsudvalget. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Oveni får SF formandsposten i Opvækst- og Læringsudvalget, og den formandspost ser Lea Haahr frem til at indtage.

- Vi har ikke haft en formandspost i de seneste fire år, og for SF er Opvækst- og Læring et naturligt udvalg. Jakob Holm har haft den formandspost før i tiden, og det er også et område, der interesserer mig. Jeg har selv børn, siger Lea Haahr, der har tre børn på henholdsvis 8, 13 og 17 år.

Går ned i tid

Den 39-årige mor har et fuldtidsarbejde på Rigsarkivet i Odense, og nu skal der også være tid til en formandspost i et politisk udvalg.

- Jeg skal ned i tid på mit arbejde, gerne 25 timer om ugen. Det tror jeg, min chef har forståelse for, siger Lea Haahr, der bor tæt ved Nr. Lyndelse med sin mand, Michael, og deres tre børn.

- Jeg vil gerne bruge tid på politik, derfor er jeg nødt til at prioritere og gå ned i tid på arbejdet. Jeg vil gerne have et liv, hvor jeg kan være mere til stede og ikke hele tiden have travlt, siger Lea Haahr.

SF får også en plads i Økonomiudvalget.

Lea Haahr fik 559 personlige stemmer - en klar fremgang i forhold til det seneste valg, hvor hun fik 276 stemmer. Mads Holdgaard fik det andet SF-mandat med 204 personlige stemmer.

Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce