Annonce
Indland

Mor efter dødsstraf i Marokko: Så kan de ikke såre andre

-/Ritzau Scanpix
Retten i Salé i Marokko fældede torsdag dom over tiltalte i sag om drab på dansk og norsk kvinde i december.

Moren til den terrordræbte Louisa Vesterager Jespersen er tilfreds med torsdagens domme ved retten i Salé i Marokko.

Her blev tre mænd idømt dødsstraf.

- Det giver os noget retfærdighed til vores døtre, at det er sådan, at når de (de dømte, red.) dræber folk, så får de selv samme tur, så de ikke kan gøre gå ud og gøre det mod andre.

- Det vigtigste for mig er retfærdighed for pigerne og for os, siger Helle Vesterager Jespersen til TV2.

24-årige Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland på 28 år blev dræbt i Atlas-bjergene i december sidste år, da de var på vandretur i området.

De blev slået ihjel med kniv og efterfølgende halshugget. Det hele blev optaget på video af de tre Islamisk Stat-sympatisører.

Ud over de tre mænd, der blev idømt dødsstraf, blev en fjerde mand ifølge TV2 idømt livsvarigt fængsel, mens 20 andre er idømt mellem 5 og 25 års fængsel for deres roller i dobbeltdrabet.

Dommene til de tre mænd tror Helle Vesterager Jespersen imidlertid ikke vil læge nogen sår efter drabene i december. Men det vil kunne give ro, fortæller hun.

- Det vil kunne give mig lidt mere ro på, så jeg tænker, at de ikke kan gå ud og såre andre mennesker.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];