Annonce
Odense

Mor til drabsmand: Min søn har været farlig i mange år

Onsdag blev deres yngste søn drabsmand. Torsdag er stemningen trykket hos Tove og Ivan Ladegaard Mogensen i Grejs.Foto: Mads Hansen

Tove Mogensen fra Grejs ved Vejle er mor til den 53-årige psykisk syge mand, der onsdag morgen dræbte 64-årige Bent Jensen fra Odense på Stjerne Camping i Vejers. Hun har i årevis forsøgt at råbe om hjælp til sin søn.

Tove Mogensen har ingen betænkeligheder ved at tale med pressen om sin søn, den yngste af fem børn, som onsdag blev drabsmand.

Sønnen stak 64-årige Bent Jensen fra Odense ihjel på Stjerne Camping i Vejers, og han overfaldt endnu en mand fra Rødekro så alvorligt med knivstik i ryggen og maven, at han fortsat er i livsfare.

- Min søn har været farlig i mange år. Han har slået en mand ned før, en ung mand, som han overfaldt med en lysestage for 11-12 år siden, siger hun og fortsætter:

- Der har været meget larm med ham.

Sønnen har ifølge Tove Mogensen været psykisk syg siden han var 29. Med diagnosen skizofren paranoid. Han har flere gange været på den lukkede afdeling, men hver gang er han kommet ud igen.

Annonce
Tove Mogensen har været værge for sin søn, men det gik heller ikke. Hun har prøvet at få hjælp til ham, men det hjalp kun, dengang hun gik i fjernsynet, da han havde slået en ung mand ned.Foto: Mads Hansen

Tryglede om hjælp på TV

- Dengang, han havde slået den unge mand ned, råbte jeg op om hjælp. Til politiet og til myndighederne. Og jeg var i TV Syd, det hjalp da også, men kun kort, siger hun.

Tove Mogensen blev tirsdag aften, altså aftenen inden, hendes søn blev drabsmand, ringet op af sit barnebarn om uroen på Stjerne Camping og bekymringerne fra lejrchef Aase Christiansens side.

- Jeg ringede til hans læge onsdag, og den var god nok. Han har ikke fået udleveret medicin, og når han ikke tager sin medicin, så bliver han sådan.

Sønnen har aldrig truet sin mor, men han har truet sin far.

- Når han er psykotisk, ved han ikke, hvem han slår ud efter. Engang, han var efter sin far, flyttede vi i sommerhus i 14 dage, for vi turde ikke være hjemme, siger Tove Mogensen.

Engang sønnen var agressiv på sin far flyttede forældrene i sommerhus i 14 dage. De turde ikke være hjemme.Foto: Mads Hansen

8-9 gode år i Jels

Hun fortsætter:

- Vi har ellers haft 8-9 gode år, hvor han har boet i lejlighed i Jels og har taget sin medicin og ringet regelmæssigt hjem og været rolig. Men sidste år fik han den tanke, at han ville begynde at campere. Først lå han i telt, men det gik ikke. Så fik han en campingplads, først til Ebeltoft, og nu til Vejers.

Din søn er drabsmand nu. Hvordan har du det med det?

- Det er jo forfærdeligt. Men hvad hjælp har vi fået? Vi kan heller ikke gå imod ham, det har vi aldrig gjort. Jeg vidste, at det ville gå galt med ham. Vi har prøvet så mange gange, at han har smadret det hele. Selvom jeg ikke kan tillade mig at sige det, fordi det er så helt forfærdeligt, så er jeg lidt mere rolig, nu hvor jeg ved, at han er kommet ind.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce