Annonce
112

Mor til dræbt 18-årig: Lad være med at sprede rygter

Lad være med at sprede rygter. Sådan lyder det i et opslag på Facebook fra moren til 18-årige Emil Hertz Bruun Dyremose, der i august blev dræbt, efter at han var blevet ramt af en bil i Refsvindinge. Arkivfoto: Mogens Rasmussen.
Emil Dyremose mistede livet i en ulykke på Østfyn på vej hjem fra en fødselsdagsfest. Rygter og usande forklaringer om, hvorfor han døde, har fået hans mor til at skrive om ulykken.

Refsvindinge: Klokken var cirka 23.09 lørdag 10. august, da 18-årige Emil Hertz Bruun Dyremose døde. Han blev ramt af en bil på Nyborgvej ved Refsvindinge. Politiet oplyste dagen efter ulykken, at han lå på vejen, da bilen ramte ham.

Emil Dyremose havde forladt en 18-års-fødselsdagsfest for at gå hjem, og hvorfor det gik galt på vejen hjem, er der endnu ikke fundet nogen endegyldig forklaring på.

Ulykken føjede sig til rækken af ulykker, hvor unge mænd på vej hjem fra fest er blevet dræbt i trafikken, som Fyens.dk beskrev i en artikel 12. august. Ulykken på Nyborgvej blev omtalt i en oversigt over dødsulykker i den fynske trafik i år, som Fyens.dk bragte 30. september, og den omtale har fået Emil Dyremoses mor til at henvende sig til Fyens.dk.

For ikke alene mistede Fie Dyremose sin søn. Oven i den ubærlige tragedie har hun og familien måttet læse om og høre folk fortælle, at hendes søn selv havde lagt sig på vejen. At han måske ønskede at tage livet af sig selv. At han havde drukket sig voldsomt fuld. Eller at han var faldet om, fordi han havde diabetes.

Det har fået hende til at skrive om ulykken i et opslag på Facebook, hvor hun opfordrer til, at der ikke bliver spredt sladder og forkerte historier om ulykken.

Annonce

- Han er formentlig snublet

"Han gjorde aldrig noget, der kunne gamble med livet (...) han drak sjældent, når han gjorde, så var det med kontrol, han var aldrig overdrevet fuld og var altid i kontrol med sig selv. Han tog dyb afstand fra stoffer," skriver Fie Dyremose og fortæller, at hendes søn, som havde aftalt med hende at sove hos en kammerat, i stedet besluttede sig for at gå hjem.

"Men noget skete denne aften, han fik drukket mere, end han plejede, og har forladt festen, da han mærkede, han ikke havde kontrol over tingene. Han er gået (...) en smutvej, og tænker, han har mistet overblikket, vil ringe, men taber telefonen, som bliver fundet på en mark, hvor der har været helt mørkt.

Han finder op til hovedvejen, og det er her, han bliver påkørt. Han har ligget med brystet og hovedet på vejen, resten af kroppen lå på cykelstien. Det er voldsomt frustrerende, at han ikke lå omvendt, men som politiet siger, han er formentlig snublet."

Fyns Politi oplyser til Fyens.dk, at sagen ikke er formelt afsluttet endnu. Derfor kan politiet ikke kommentere oplysningen om, at Emil Dyremose muligvis er snublet ud over vejen.

- Emil fortjener et korrekt eftermæle

Fie Dyremose håber, at hendes opslag på Facebook giver anledning til, at andre tænker over, hvad der bliver sagt og skrevet efter en ulykke.

"Grunden til dette opslag er at få lukket for alle de rygter, der går. Han havde ikke diabetes, han var ikke selvmordstruet, han var ikke en dreng, der drak sig i hegnet hver weekend, vi er ikke uansvarlige forældre, vi gjorde alt for at passe på ham.

Min søn var sund og rask iflg. obduktion, han havde ingen stoffer i blodet, men havde en promille på 1,83, og det var nok til, at han var fuld, snakkede sort inden han forlod festen, og det hele endte med, han betalte verdens dyreste pris," skriver Fie Dyremose og kommer med denne opfordring:

"Snakker I om ulykken ude i byen, så ved I nu, hvad der er sket, helt faktuelt. Og jeg vil sætte pris på, at alle andre historier, der er konspireret, at I hjælper med at mane dem til jorden! Emil fortjener et ordentligt og korrekt eftermæle, præcis som det fantastiske menneske han var."

Denne artikel er skrevet med accept fra Fie Dyremose.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce