Annonce
Nyborg

Lene mistede sin 29-årige datter: - Når man tænker på Simone, har man et smil på læben

Den velvoksne drikkedunk har Simone Mørch selv investeret i sammen med boksehandskerne og en taske. Foto: Kasper Riggelsen
Lene W. Deleuran forklarer her, hvorfor den nærmeste familie har ønsket, at Fyens Stiftstidende trykker artiklen om Simone Mørch, der afgik ved døden i en alder af 29 år.

Artiklen om 29-årige Simone Mørch, der i cirka et halvt år var en del af bokseholdet "Fighterne" i Nyborg, har været længe undervejs. Og under normale omstændigheder ville den ikke være blevet trykt af hensyn til den nærmeste familie, der er ramt af dyb sorg oven på hendes alt for tidlige død.

Simones mor, far og storesøster har imidlertid selv ønsket, at artiklen blev skrevet og delt som et minde om den levende og farverige person, hun var.

- Når vi man tænker på Simone, har man et smil på læben. Vi vil gerne bibeholde hende, som det skønne væsen hun var, bare lidt endnu. Derfor er vi interesseret i at trække alt det frem, der er Simone. Folk skal vide, hvordan hun var i levende live, fortæller den afdødes mor, Lene W. Deleuran, der har fået alle artikler om sin datter til gennemsyn, inden de blev trykt.

Lene W. Deleuran overværede selv boksetræningen i Nyborg et par gange, og her stod det klart for hende, hvor meget "Figtherne" betød for datteren.

- Igennem hele Simones liv har det været svært at finde en sport, hun kunne dyrke. For der er ikke så meget at vælge imellem, når man har et handicap. På et tidspunkt startede hun til gymnastik på Thurø, men hun kunne ikke gå sammen med sine jævnaldrende på grund af sine fysiske handicaps. I stedet blev hun hjælpetræner for de små. Det var hun vældig stolt af, fortæller Lene W. Deleuran, der siden tog initiativ til at starte et særligt idrætshold for handicappede i Svendborg.

- Men da min datter flyttede hjemmefra, blev hun forelsket i boksningen. Og jeg forstår det godt, for instruktørerne er virkelig i øjenhøjde med de unge mennesker, og så kunne min datter godt lide, at klubben aldrig holder lukket. Heller ikke i ferien, siger hun.

Du kan læse artiklen om Simone Mørch her.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce