Annonce
Indland

Mor idømt to års fængsel for at efterlade børn hjælpeløse

En 41-årig kvinde er i Københavns Byret kendt skyldig i at have efterladt to 14-årige i hjælpeløs tilstand. En af dem døde. Hun straffes med to års fængsel.

En 14-årig pige blev svært hjerneskadet, mens hendes kæreste døde til en fest. Pigens mor får to års fængsel.

En kvinde insisterede på, at der ikke måtte tilkaldes politi eller ambulance til hendes lejlighed på Østerbro i København, da to teenagere i marts fik vejrtrækningsproblemer og blev blege.

Teenagerne var kvindens 14-årige datter og dennes jævnaldrende kæreste.

På den baggrund har Københavns Byret onsdag valgt at straffe den 41-årige kvinde med to års fængsel.

- Vi har tilsidesat tiltaltes forklaring om, at hun troede, at der blev tilkaldt hjælp.

- På trods af deres tilstand blev der først reageret sent, og da der blev reageret, var det ved at ringe til (et andet vidne, red.), der skulle ankomme fra Nørrebro, siger retsformand Mette Undall-Behrend onsdag eftermiddag.

Kvindens beslutning medførte, at de 14-årige ikke fik den fornødne hjælp.

Mens drengen døde, lykkedes det at genoplive pigen efter et langvarigt hjertestop. Hun er i dag svært hjerneskadet som følge af hjertestoppet samt en farlig cocktail af receptpligtig medicin, alkohol og euforiserende stoffer.

Selv om den 41-årige kvinde nægtede sig skyldig i tiltalerne, har hun valgt at acceptere dommen. Den bliver altså ikke anket til landsretten fra hendes side.

Anklagemyndigheden havde argumenteret for tre et halvt års fængsel til kvinden, og den har 14 dage til at vurdere, om den ønsker at anke dommen til landsretten.

Episoden fandt sted en lørdag aften i marts, hvor en gruppe unge var samlet hjemme i kvindens lejlighed. De drak alkohol, røg hash, og kæresteparret tog også receptpligtig medicin og euforiserende stoffer.

På et tidspunkt blev de to teenagere trætte, og de lagde sig ind for at sove. Men i løbet af aftenen blev de to teenagere ifølge flere vidner dårlige.

Drengen, som kom ud på badeværelset, kastede op, tissede i bukserne, blev umulig at få kontakt med og blev gradvist mere bleg.

Lidt over klokken 22 kom politiet forbi i et andet ærinde, men betjentene opdagede ikke, at drengen lå på badeværelset.

- Vi har fundet det bevist, at tiltalte ikke oplyste om hans tilstand, og at efter at politiet gik, har tiltalte sagt, det var godt, at de ikke havde opdaget (drengen, red.), siger retsformanden.

Der gik yderligere to timer, før der klokken 00.20 blev kaldt efter hjælp til drengen.

Det skete fra gaden, hvor nogle af de andre drenge havde slæbt den 14-årige ned, fordi kvinden ikke ville have myndighedspersoner i lejligheden.

Drengen blev erklæret død klokken 02.16, mens pigen blev fundet livløs i lejligheden af politiet omkring klokken 03.10.

Moren har siddet varetægtsfængslet siden midten af marts, og det skal hun fortsat være, indtil hun kan komme ind at afsone sin dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Boligminister vil ikke røre ved slagtilbud til dømte beboere i Odense-ghetto

Dødsfald For abonnenter

Nekrolog over speciallæge Ebbe Derneke: Livet igennem spillede Ebbe violin, og han startede sin musikalske karriere i Københavns Drengekor

Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Annonce