Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mor i opråb over trafikkaos ved skole: Vi har brug for flere p-pladser

I forbindelse avisens Spørg Redaktionen-kampagne har 28-årige Mette Stær spurgt, om der er udsigt til flere parkeringspladser ved Tre Ege Skolen i Ryslinge. Svaret er ja - men det er endnu uvist hvor mange. Foto: Peter S. Mygind
Forældre og personale på Tre Ege Skolen i Ryslinge har længe efterspurgt flere parkeringspladser. Folk parkerer i stedet på den smalle skolevej, og det giver problemer med trafiksikkerhed, lyder kritikken. Nu reagerer kommunen, der planlægger op mod 15 nye parkeringspladser på skolens område.
Annonce

Ryslinge: Bilerne er parkeret løst og ikke helt lovligt på parkeringsarealet ved Tre Ege Skolen i Ryslinge. Og det er ofte meget værre, forklarer den 28-årige socialpædagog Mette Stær, hvis datter går i 0. klasse på skolen. Det er ikke ualmindeligt, at bilerne holder parkeret overalt på nabovejene om morgenen eller hen ad eftermiddagen, når børnene bliver hentet og bragt.

- Busserne bliver nødt til at køre over i modsatte vejbane, når de kører forbi skolen, fordi bilerne holder og spærrer, siger Mette Stær, der har skrevet til avisens læserbrevkasse Spørg redaktionen, om der er vil blive lavet flere parkeringspladser på et tidspunkt.

Mette Stær mener, at de få parkeringspladser udgør en decideret trafikfare. Busser, biler, cykler og fodgængere færdes alle på den smalle skolevej i myldretiden, og de parkerede biler spærrer for udsynet.

- Tænk, hvis en af børnene pludselig fiser ud på vejen, samtidig med at der kommer en bus. Det er jo nogle små unger, der ikke kan se noget for bilerne, siger Mette Stær og tilføjer:

- Jeg har i hvert fald godt fat i mine børn, når vi går på skolevejen.

Parkerede biler på Hesselhavevej skaber problemer i morgentrafikken. Busser er for eksempel nødt til køre i venstre vejbane for at undgå bilerne. Arkivfoto: René Johansen
Annonce

Kommunen afsætter penge

Hos Faaborg-Midtfyn Kommune er man opmærksom på problemet. Kommunen har i løbet af sommeren arbejdet på et projekt, der skal forbedre trafiksikkerheden omkring Tre Ege Skolen.

- Vi er kommet med et projektforslag, som vi er i dialog med skolen om. Det indebærer, at man laver en ny indkørsel til skolen og op til 15 nye parkeringsbåse, siger vejingeniør ved Faaborg-Midtfyn Kommune, Jørgen Clausen, der skønner, at projektet vil blive realiseret i foråret 2020.

Projektet er blevet sat i søen, efter at politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i maj afsatte 180.000 kroner til formålet. Pengene rækker dog ikke til at opføre alle 15 parkeringsbåse, fortæller Jørgen Clausen, der forventer, at den nuværende bevilling kan forvandles til otte nye båse.

Det er dog ikke utænkeligt, at der vil blive fundet flere penge, lyder det fra formanden for Opvækst- og Læringsudvalget, Kim Aas Christensen (S). Han fortæller, at udvalget allerede vil diskutere emnet ved næste møde, tirsdag den 19. november.

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi ikke har ret mange penge at gøre med, men der er nogle anlægsmidler, som vi måske kan flytte rundt på. I så fald må vi tage en politisk diskussion om, hvad vi gør. Parkeringspladser skal der jo være, siger Kim Aas Christensen.

Annonce

Længeventet udvidelse

Skoleleder på Tre Ege Skolen, Hanne Rygaard, er glad for, at der snart sker noget. Hun fortæller, at det længe har været et ønske at forbedre parkeringsforholdene på skolen. Derudover ser hun en anden løsning på problemet:

- Jeg vil opfordre til, at man så vidt muligt tager cyklen i skole. Der faktisk lavet en rigtig fin cykelsti fra Gislev, som det ville være skønt, hvis flere elever benyttede sig af, siger Hanne Rygaard.

Skolelederens opfordring er værd at lytte til, mener Mette Stær. Hun bor i Ryslinge, og hendes datter kommer formentlig selv til at cykle til skole, når hun bliver ældre. Mette Stær er dog stadig bekymret for, at datteren skal cykle på veje fyldt med parkerede biler. Derfor er hun begejstret for, at der er udsigt til flere parkeringspladser allerede i 2020.

- Det vil være fedt, hvis det sker, siger Mette Stær.

Tre Ege Skolen (øverst til venstre) får en ny indkørsel fra Hesselhavevej samt flere parkeringspladser. Heraf skal fem båse være begrænset til 15 minutters parkering. Grafik: Faaborg-Midtfyn Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce