Annonce
Sport

Mor Gitte tog imod, da Viktor Axelsen blev kåret til Årets Sportsnavn: - Stil aldrig spørgsmålstegn ved, når de siger, at de vil være verdens bedste

Badmintonspiller Viktor Axelsen skilte sig ud fra de øvrige nominerede, da Årets Sportsnavn på Fyn blev kåret lørdag eftermiddag i forbindelse med Sportslørdag i Odense Idrætshal. Axelsens mor Gitte tog imod prisen på sin søns vegne.

Sport: Allerede som syv-otteårig vidste Viktor Axelsen, at han ville være verdens bedste badmintonspiller.

Det fortalte hans mor Gitte Axelsen, da hun lørdag eftermiddag var i Odense Idrætshal for at tage imod prisen som Årets Sportsnavn på sin søns vegne efter et år, hvor det helt store højdepunkt var en OL-guldmedalje.

- Jeg kan huske, at vi var taget til København for at tage i Tivoli, og på vej derind kiggede han op på mig og sagde, at det bliver mærkeligt, når jeg skal bor her. Jeg spurgte, om han da flyttede hjemmefra, og så sagde han, at det skal man jo, når man bliver professionel og verdens bedste, husker hun.

Annonce

Fra scenen kom hun med en opfordring til andre forældre til unge sportsudøvere om at tage de unge menneskers ambitioner alvorligt.

- Kør dem rundt, giv dem mulighed for at gøre det, de vil, og stil aldrig spørgsmålstegn ved, når de siger, at de vil være verdens bedste.

Betyder meget

Viktor Axelsen kunne ikke selv være til stede til prisoverrækkelsen, da han i disse dage spiller turnering i Tyskland. Han havde dog fundet tid til at sende en videohilsen, hvor han takkede mange gange for titlen, som han i øvrigt nu har vundet hele tre gange.

- Det var et stærkt felt, så det betyder meget for mig. En kæmpe hilsen til alle de unge sportsudøvere på Fyn. Jeg startede selv som knejt i Odense Badmintonklub, og jeg ved, at hvis man arbejder hårdt, så kan man nå rigtig langt, sagde han blandt andet.

En stolt Gitte Axelsen tog imod prisen, da hendes søn lørdag for tredje gang blev kåret som Årets Sportsnavn. Viktor Axelsen havde sendt en videohilsen, hvor han takkede mange gange og fortalte, at prisen betyder meget for ham. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Også mor Gitte var stolt af titlen og ikke mindst af sønnens præstationer sidste år.

- Jeg synes, det er megasejt gået, så jeg er bare en stolt mor. Jeg er stolt og glad på hans vegne. Når ens børn lykkes med noget, så bliver man bare glad, sagde hun.

Annonce

Et svært valg

Viktor Axelsen blev Årets Sportsnavn på Fyn i et år, der bød på hele 26 fynske danmarksmesterskaber, fem VM-medaljer, ti EM-medaljer, en NM-medaljer og syv OL-medaljer.

Derfor var det også en vanskelig opgave for juryen at vælge, hvem der skulle have æren, fortalte sportsredaktør Leif Rasmussen, inden han afslørede årets vinder.

At valget faldt på Viktor Axelsen skyldtes især, at han er et menneske, som altid synes at gå et skridt videre, lød det.

- I maj lod han sig flyve hjem til Danmark i et isolations-kammer i et privatfly fra Kyiv i Ukraine efter at være testet positiv med covid. På den måde undgik han 13 dages isolation i Ukraine, så han ikke mistede værdifuld træning før OL i Tokyo.

- Senere har han taget skridtet fuldt ud og flyttet til Dubai for at optimere sine trænings-muligheder og samtidig have mere tid til familien. Alligevel glemte han aldrig, at det hele begyndte med, at han slog bolde op til sig selv i OBK-hallen, da han var lille og drømte om at vinde OL-finalen, som han gjorde i Tokyo i august, lød begrundelsen.

Kør dem rundt, giv dem mulighed for at gøre det, de vil, og stil aldrig spørgsmålstegn ved, når de siger, at de vil være verdens bedste.

Gitte Axelsen, mor til Viktor Axelsen
Annonce
Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Kultur

Vilde Windfeld vinder Webster-pris

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: 10. klasse på Kold College viser, at unge godt vil have en faglig uddannelse

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Faaborg-Midtfyn

Trods løfter om hurtig tilbagebetaling: Plejehjemsbeboere og efterladte venter stadig på millionbeløb

Annonce