Annonce
Faaborg-Midtfyn

Moonjam var Billums sommergave til Faaborg

Maibrit Olesen leverede en vokal kraftpræstation, da hun bragede gennem Bryggergården med Sneakers "Sui-sui", så selv Sanne Salomonsen ville have været stolt, hvis hun havde hørt det. Foto: Torsten Cilleborg
Bryggergården svedte 80'er-nostalgi, da poplegenderne leverede en bragende god koncert på Ole Billums regning.

Faaborg: Legendariske Moonjam gav 80'er-nostalgien fuld gas i Bryggergården, Faaborg, lørdag eftermiddag, hvor nogle hundrede faaborgensere var mere end villige til at flyve med på en musikalsk tidsrejse med Kærså-brødrene, Morten og Rasmus, som veloplagte piloter.

De er altså nogle af rigets allerbedste pop-snedkere med fænomenale sange som "Gennem Ild og Vand", "Bag de Blå Bjerge" og den smukke, instrumentale "Sarai" på dansk-poppens wall of fame.

Keyboard-mesteren og supersangskriveren Morten Kærså var lidt før Moonjam med til at danne Sneakers, og bandet var ikke for fine til også at præsentere faaborgenserne for et par af Sneakers allerbedste, "Sankt Peders Engle", "En cool agent", og sørme også "Sui-sui", leveret som en vokal kraftpræstation af Maibrit Olesen, der uden nogen diskussion var Sanne Salomonsens originale version værdig.

Annonce

Heller ikke den lidt lettere "Ticket to Peace", som Moonjam lavede sammen med Søs Fenger for Fredsbevægelsen, voldte Maibrit Olesen kvaler.

Moonjam stillede stærkt op med Bob Ricketts på sax, Maibrit Olesen, sang, Morten Kærså, sang, keyboards, trommer og computer, og brormand Rasmus Kærså på bassen. Foto: Torsten Cilleborg

Maibrit Olesen er modsat Kærså-brødrene og saxofonisten Bob Ricketts ikke en del af den danske pophistorie,  i hvert fald ikke på eliteplan, men hun er en gammel flamme for Morten Kærså.

- Vi kærestede lidt for 40 år siden, og så løb vi på hinanden igen for otte år siden, fortalte den 64-årige sanger og komponisten efter koncerten.

Han har stille og roligt nurset Maibrit Olesen ind i Moonjam, så hun nu mere end mestrer selv de allersværeste ting fra det ambitiøse bands repertoire.

Maibrit Olesen og Morten Kærså danner nu par og bor i Skåne.

Lydbillede fungerede flot

Man kan godt være lidt fræk og sige, at Faaborg fik en light-udgave af Moonjam, for guitaristen Mikkel Nordsø og trommeslager Henriette Krogh var ikke med på den lille scene i Bryggergården.

Kåre Linnebjerg fik pludselig følgeskab af gymnasievennnen Julie Bingeli, og Benny "Boomstærk" Rasmusssen var en af dem, der måtte op og danse med. Foto: Torsten Cilleborg

Det var Mortens Kærsås computer så til gengæld, så en del af den flotte trommelyd og korsang var vel lidt snyd, men lydbilledet fungerede bragende godt i sommervarmen, og der er vel også en grænse, for hvad man kan forlange af en gratiskoncert på Ole Billums regning.

Det var nemlig Faaborg-mæcenen, der betalte gildet. Billum er stor Moonjan-fan, og da han skulle med vennerne Jens Blom og Ove "Albani" Nielsen på kone-/kærestetur til en Moonjam-koncert i Morud i fredags, sagde Billum "Kan vi så ikke også få dem til at spille i Faaborg på lørdag? Jeg skal nok betale."

"Vi kan da prøve," svarede Jens Blom og ringede til Morten Kærså.

Det var stegende hedt i Bryggergården, så mange dyppede tæer i springvandet. Foto: Torsten Cilleborg

Sådan gik det på ingen tid til, at Billum spenderede byen en musikoplevelse i 30.000-kroners klassen, mens arrangørerne, Det Rigtige Faaborg, og en stabs af frivillige stod for salg af øl og grillpølser.

Det var nu ikke specielt meget, Billum selv kom til at opleve af koncerten, hvor han stod såmænd og skænkede Albani i plastikkrusene, men favoritbandet trykkede den af:

- Jo, jo, jeg lytter da med, men det vigtige for mig i dag er, at byen får en fed oplevelse.

Det fik den.

Søskendeparret Jessica og Daniel Barber varmede op til Moonjam-koncerten. Foto: Torsten Cilleborg

Moonjam blev rammet ind af søskendeparret Jessica og Daniel Barber som opvarmning og Kåre Linnebjerg ved pianoet til afterparty.

Nostalgien fik også en optur hos Faaborgs svar på Oscar Peterson, da gymnasievennen Julie Bingeli pludselig dukkede op og greb en mikrofon. De lavede masser af musik sammen med vennerne på Faaborg Gymnasium for over 20 år, men har faktisk ikke optrådt sammen i 22 år. Utrolig nok var de hurtige til at genfinde melodien og satte Faaborg i nostalgisk fællessangstemning i en perfekt afslutning på en helt fantastisk eftermiddag i Bryggergården.

Maibrit Olesen flot akkompagneret af Bob Ricketts på saxen. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 23. september

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Bagsiden

Kan du banke en gås - eller en elefant? Svenskerne kan

Odense For abonnenter

Fik unikke H.C. Andersen-klip for 320.000 kroner: Ja, digteren har faktisk været i Afrika

Sport

OB'er føler sig ikke helt som stamspiller lige nu: Kløve vil klemme sig ind på sine pladser

Annonce