Annonce
112

Monster-promille: Politiet har beslaglagt bil efter uheld i kryds

Det er usikkert, om en 38-årig mand, som mandag aften kørte galt i Nørre Aaby, får sin bil tilbage. Den blev beslaglagt, da politiet havde konstateret, at manden kørte med en promille på 3,04. Arkivfoto: Michael Bager.
Der venter en større regning og en betinget fængselsdom til en 38-årig mand, som voldsomt beruset kørte ind i en anden bil i Nørre Aaby.
Annonce

Nørre Aaby: Mandag aften sluttede køreturen i mere end en forstand for en 38-årig mand fra Vestfyn, som forsøgte at styre sin bil ad Koldinghuse Syd i Nørre Aaby. Manden kørte i nordlig retning, da han i krydset ved Idrætsvej ikke var i stand til at køre uden om en bil, der holdt i krydset.

Mandens kørsel endte derfor med et sammenstød med bilen, der holdt i krydset, og manden kommer ikke foreløbig til at køre i sin bil igen. Det har politiet sørget for.

For da den tilkaldte patrulje kontrollerede mandens alkoholindtag, viste alkometeret et resultat på 3,04 promille. Det er rigeligt til at beslaglægge mandens bil, hvorefter en dommer skal tage stilling til, om den skal konfiskeres. Sker det, får manden ikke bilen tilbage - den sælges eller afleveres til skrotning. En indtægt fra salg af bilen tilfalder statskassen.

Manden har fået taget en blodprøve, der skal fastslå hans nøjagtige alkoholpromille, og han kan se frem til en større kontant afregning. Kørsel med en alkoholpromille på mere end 2,0 udløser en bøde svarende til bilistens månedsløn efter skat.

Det koster desuden en ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst tre år. For at få kortet igen skal bilisten bestå teoriprøve og køreprøve og derefter køre med alkolås i to år - ellers må vedkommende vente yderligere to år, før det er muligt at generhverve kørekortet.

Dertil kommer, at bilisten skal betale for et 12-timers kursus om alkohol, narko og trafik.

Oveni koster kørsel med en promille over 2,0 en dom på 20 dages betinget fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Hyllegaard efter sit første Superliga-mål: - Det er det, man drømmer om

Annonce