Annonce
Kultur

Monolog-opera aflyses - men får liv som film

Ida Fogh Kiberg, kunstnerisk leder af Den Fynske Opera
Den Fynske Opera må aflyse forestillingerne af "La Voix Humaine", men publikum får alligevel glæde af operaen, der opføres som monolog.

Kunsten må ikke gå til spilde.

Og selv om det står klart, at Den Fynske Opera på grund af corona er nødt til at aflyse opførslen af "La Voix Humaine" for et levende publikum, så går arbejdet ikke helt til spilde. Den sættes nemlig op som film-produktion.

- Vi har på ’La Voix Humaine’ et fantastisk, entusiastisk hold med en sanger, som jeg er stolt af at have castet. Så det er i den grad ærgerligt, at vi ikke kan få lov til at opføre operaen, men vi er glade for, at det er muligt at lave en filmoptagelse af operaen i stedet, så folk kan få glæde af Poulencs smukke musik og det, vi har skabt, siger kunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg i en pressemeddelelse.

"La Voix Humaine" betyder på dansk "Den Menneskelige Stemme", og er en atypisk opera, idet den spilles som monolog kun for sopran over én akt. I operaen fører kvinden Elle en telefonsamtale med sin elskede, og opkaldet viser sig at blive det sidste imellem dem, da han forlader hende til fordel for en anden kvinde.

I samtalen forsøger Elle at gøre alt for at vinde ham tilbage og gennemlever alle følelsesregistre, lige fra fortvivlelse, desperation og vrede til nostalgi og lykkefølelse, ømhed og lidenskab til en panisk besættelse og trusler om at begå selvmord.

Optagelsen vil være tilgængelig for publikum medio/ultimo marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce