Annonce
Kultur

Momentum bliver ved med at skille sig ud: - Det er ret fedt at være den lille, de andre godt vil lege med

Teaterleder Marianne Klint og resten af Teater Momentum har de seneste mange år haft over 250 events på kalenderen. Foto Klaus Knakkergaard
Teater Momentum vil af mange nok betegnes som den lille sære i klassen. Alligevel er ambitionerne store, og aktiviteter er der nok af.

Odense: Omkring 50 forskellige forestillinger, hvoraf mindst tre er egenproduktioner, musikalske arrangementer og dans. Det er blot et lille udpluk af nogle af de aktiviteter, som Teater Momentum hvert år fodrer det fynske kulturliv med.

- Vi har næsten noget hver dag. Nogle gange har vi to eller tre ting på en dag, så det er jo dejligt at kæmpe om sit eget publikum med sig selv, fortæller teaterleder Marianne Klint.

Teateret har ry for at skille sig ud blandt landets andre teatre, og Marianne Klint tror, at teatrets åbenhed for nye ideer er en af årsagerne til det.

Annonce

- Jeg tror vi skiller os ud, fordi vi altid siger ja og kan få de utroligste ting til at ske, uden at det skal lyde alt for selvrosende.

Derfor bliver kapaciteten også ofte udvidet til andre steder i byen, hvor blandt andet naboen hos Den Fynske Opera og Ansgars Anlæg lægger scene til.

- Vi udnytter vores kapacitet til bristepunktet. Vi er altid på udkig efter nye steder, vi kan proppe vores ting ind i, for der er nok, der gerne vil noget med os.

Skifter årligt kunstnerisk leder

En af de ting der ligeledes er unikt ved teateret, er den efterhånden gamle sang om, at teatret årligt skifter ny kunstnerisk leder. Ideen stammer helt tilbage fra teatrets spæde fødsel, som har fulgt stedet de 15 år, det har eksisteret.

Ideen opstod, da et par af medlemmer fra den gamle bestyrelse over et par øller havde diskuteret, hvordan man kunne stable et nyt teater på benene i Odense. Et af medlemmerne undrede sig over, hvorfor kunstneriske ledere næsten altid brændte ud efter det første år.

- Så blev der sagt, at de da bare skulle lave et teater, hvor man kun kunne være kunstnerisk leder i et år. Det skrev de så ned på bagsiden af en serviet, og så var ideen blevet født, fortæller Marianne Klint.

For Marianne Klint er det både en gave og en forbandelse, når den kunstneriske ledelse konstant skifter.

- Det er også det, der er så fedt ved det. Tingene når aldrig at stå stille, for så går der et år, og så er man i gang med et nyt kunstnerisk hold. Det tager mange kræfter, men det giver fandme også mange kræfter.

- Det giver også et enormt dynamisk arbejdsmiljø, fordi der kommer nogle nye kræfter og ideer ind hele tiden, tilføjer Mikkel Kongstad, som er pr- og kommunikationsansvarlig for teatret.

Annonce

Over 250 årlige events

Marianne Klint mener dog ikke, at den årlige udskiftning i den kunstneriske ledelse er det eneste, der gør, at teatret skiller sig ud.

- Hvis vi skal være helt ærlige, så tror jeg, at det der gør, at vi skiller os ud, udover det vi har nævnt, også er alt det øvrige, vi laver. Hver gang der er to dages pause, så fyrer vi den af med et eller andet gæstespil, der lige kan klemme sig ind i kalenderen. Det er også derfor, den er så tung, siger Marianne klint og peger ned på årets katalog, der nærmere ligner end bog.

De seneste sæsoner har det lille teater på Ny Vestergade formået at stable over 250 events på benene årligt. Marianne Klint betegner selv teatrets budget som lille, men alligevel giver det økonomisk mening for dem at investere i de mange initiativer, som bliver fremlagt for dem.


Hvis vi skal være helt ærlige, så tror jeg, at det der gør at vi skiller os ud, udover det vi har nævnt, også er alt det øvrige, vi laver. Hver gang der er to dages pause, så fyrer vi den af med et eller andet gæstespil der lige kan klemme sig ind i kalenderen.

Marianne Klint, teaterleder på Momentum


- Nød lærer nøgen kvinde at spinde. Forstået på den måde at vi ikke har et særligt stor tilskud, så vi har fundet ud af, at det giver penge i kassen at lave noget i stedet for ikke at lave noget. Og så har vi blandt andet mulighed for at vi kan søge en masse fonde.

Annonce

Nomineret til årets Reumert

Teatret er nomineret to gange til årets Reumert-uddeling. Udover at være nomineret i kategorien for Årets særforestilling, er de også nomineret til den nye Brancheprisen, hvor teatrene på tværs af branchen har kunne nominere hinanden.

Marianne Klint og Mikkel Kongstad tror, at den sidstnævnte nominering blandt andet skyldes de mange samarbejder, som teatret har lavet med nogle af landets teatre.

- Det handler forhåbentlig også meget om at anerkende de samarbejder, man har på tværs af branchen, siger Mikkel Kongstad.

- Der har i mange år været hårde skodder om, hvem man ville samarbejde med blandt teatrene. Det er der ikke længere, så vi kan godt lave et samarbejde mellem Århus Teater, selvom vores budgetter er meget forskellige. Det er ret fedt at være den lille, de andre godt vil lege med.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Asbest-frygt får håndværkere til at nedlægge arbejdet på boligblokke

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Erhverv

Forlod tv-branchen i Amsterdam til fordel for en skov på Langeland: Nu lever de af glamourøs camping

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Faaborg-Midtfyn

Gik helt amok og raserede hjemmet: Køkken og badeværelse smadret - og møbler blev skåret op

Sydfyn

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Assens

Sønderjyde i 'prisværdig' aktion: Fik standset formodet spritbilist, der slingrede 'voldsomt' på motorvejen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Kerteminde

Fynsk vinspecialist i stor omstilling: Ansatte tre chauffører og ’omfavnede internettet’ - resultatet kom bag på dem

Annonce