Annonce
Kerteminde

Mogens Slagters minde lever videre i Brugsens pølser: René fører det gode håndværk videre

René Elnegård Larsen er slagtermester i Kerteminde Superbrugs. Han holder det gode slagterhåndværk i hævd - blandt andet gennem Mogens Slagters opskrifter. Foto: Malena Rønnow
Godt håndværk går aldrig af mode. Derfor er Mogens Slagters medister og pålægspølser stadig et hit i Superbrugsens køledisk, hvor slagtermester René Elnegård Larsen holder traditionen og det gode håndværk i live.

Kerteminde: Det er ikke kun trestjernet spegepølse og nøglehulsmærket kyllingepålæg, der fylder kølediskene i slagterafdelingen i Kertemindes SuperBrugs. Kunderne kan nemlig også få et vaskeægte stykke Hindsholm-historie med hjem til frokost- eller middagsbordet i form af pålægspølser og medister, som slagtermester René Elnegård Larsen og kollegerne tilbereder efter nogle helt særlige opskrifter.

Historien om de særlige opskrifter starter i Dalby på Hindsholm. Her drev Mogens Slagter, der i virkeligheden hed Mogens Kristensen, i mange en succesfuld slagterforretning sammen med hustruen Ingrid. Selvom Mogens Slagter døde i april i år, og ikke havde været aktiv i slagterfaget i mange år, har han efterladt et vigtigt aftryk hos René Elnegård Larsen og hans kolleger i slagterafdelingen i SuperBrugsen. Et aftryk der handler om traditioner, god smag og godt slagterhåndværk.

- Mogens Slagter lukkede butikken i Dalby for over tyve år siden. Dengang var jeg her ikke, men han kom herned i tre-fire år, lige da han havde lukket forretningen i Dalby, for at give opskrifterne videre, fortæller René Elnegård Larsen.

Annonce

Mogens Slagters opskrifter, der fortæller præcis hvor meget merian, muskatnød eller hvid peber, der skal i farsen, er bevaret i et ringbind i Brugsen - og de bliver fulgt til punkt og prikke, når der bliver fremstillet pølser.

- Pølserne skal jo være ens hver gang, så jeg kunne ikke finde på at ændre i opskrifterne. Det ville være at opfinde den dybe tallerken to gange, og det skal man lade være med. Han har jo brugt mange år på at gøre opskrifterne bedre, indtil han var tilfreds, fortæller René Elnegård Larsen.

Mogens Kristensen, også kendt som Mogens Slagter, og hustruen Ingrid foran deres forretning i Dalby. Billedet er taget i forbindelse med butikkens 25-års jubilæum. Privatfoto

Historie og Håndværk

Der bliver lavet pølser efter Mogens Slagters opskrift i SuperBrugsen tre gange om ugen. Derudover er der altid frisk smørrebrød og hjemmelavet leverpostej i disken. Beslutningen om at producere selv er et bevidst valg. René Elnegård Larsen og hans kolleger holder nemlig det gode slagterhåndværk i hævd, så det ikke forsvinder. Desuden kan respekten for traditioner og håndværk mærkes på efterspørgslen.

Jeg skriver også altid "efter Mogens Slagters opskrift" i annoncerne. Og folk spørger efter det.

René Elnegård Larsen, Slagtermester

- Vi er ærekære omkring vores håndværk, men i sidste ende er det jo kunderne, der bestemmer, understreger René Elnegård Larsen.

Kan I mærke, om kunderne køber mindre, efterhånden som historien om Mogens Slagter måske går lidt i glemmebogen?

- Ikke endnu! Jeg skriver også altid "efter Mogens Slagters opskrift" i annoncerne. Og folk spørger efter det, siger René Elnegård Larsen med et smil.

Artiklen skulle egentlig slutte med, at slagtermesteren udpeger sin favorit blandt Mogens Slagters opskrifter. René Elnegård Larsen kigger længe og tænksomt på køleskabet, hvor Kalveleverpølse, Jenserpølse og Kertemindepølse ligger på rad og række.

- Der er så mange gode, så det er nok noget med at variere det lidt. Men en Gammel Hindsholmer, den er altså også god, siger slagtermesteren til sidst.

Annonce
Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

PFOS-sagen spreder sig til Odense: Kødkvæg i Seden har i årevis drukket vand fra forgiftet vandløb

Middelfart For abonnenter

Ungt bilhus fejrer rekordregnskab: Vender minus til plus efter omfattende investeringer som nybagt Suzuki-forhandler

Erhverv

Slut med fedtede fingre: Her er de først på Fyn med ny pantmaskine, der kan tage 100 dåser og flasker på én gang

Kerteminde For abonnenter

Kertemindes fedeste hus? Trods mange modstandere blev traditionel villa forvandlet til funkisvilla med havudsigt

Nyborg

Kronvidne peger på DSB: Mere mystik om knaldstation

Leder For abonnenter

God aftale, der skal forhindre flere ghettoer i Odense

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Faaborg-Midtfyn

Størst chance for Herdis Hanghøi: Lokale kandidater er mest fyld på stemmesedlen til Regionsrådet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Sundhed

Denne aldersgruppe er den mindst stressede af alle

Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Annonce