Annonce
Kerteminde

Mogens og Lene byttede pensionistlivet i Odense city ud med hus på landet: - Man kan hurtigt blive træt af at gå på café

Mogens Kryger og Lene Harbo faldt pladask for huset på Mesterrækken. De synes, at det emmer af sjæl og charme. Foto: Mette Louise Fasdal
Landsbysamfund pibler af liv og glæde. Det har Mogens Kryger (72) og Lene Harbo (70) opdaget efter, at de sidste år skiftede en lejlighed i Odense C ud med et hus i Rynkeby. De glæder sig over, at deres otium skal nydes midt i den livlige landsby.

Rynkeby: De ønskede ro, mere natur og mere plads at udfolde sig på.

De havde prøvet det med at have et stort hus i Odense M og en stor have, men da de solgte det, vidste Mogens Kryger og Lene Harbo godt, at den lejlighed, de flyttede ind i ved Munke Mose, kun skulle være en mellemstation.

- Jeg kedede mig også så meget, da vi boede i den, fastslår 72-årige Mogens Kryger.

- Jeg manglede virkelig noget at lave.

- Ja, man kan hurtig blive træt af at sidde på cafeer, supplerer 70-årige Lene Harbo smilende.

De vidste, at de skulle videre. De skulle bare finde et andet hus, hvor de kunne nyde deres otium og tage fat på nye projekter.

Hun er tidligere lærer på Abildgårdskolen, og han har været direktør for Ergomat A/S, der skaber ergonomiske måtter.

Først efter 11 måneder i lejligheden ved Munkebo Mose, og efter at de begge havde været irriteret over at være omgivet af byggelarm, lykkedes det dem i foråret sidste år at finde det hus, hvor de ville slå sig ned.

I august flyttede de ind.

Annonce

Her er så mange kræfter, som bare gerne vil gøre det godt at bo her. Der er også et godt lokalt sammenhold.

Mogens Kryger om Rynkeby.

Sikke en velkomst

Huset ligger på Mesterrækken i Rynkeby og er den gamle jordemorbolig. Det emmer af sjæl og har en stor have på 1400 kvadratmeter, hvor projekterne gradvist folder sig ud.

Der skal etableres køkkenhave, samles drivhus og bygges hønsehus.

- Nej, her kommer vi ikke til at kede os. Der bliver nok at bruge tiden på, konstaterer Mogens Kryger.

Begge nyder de den stilhed og den natur, som omgiver dem.

- Vi har kig på markederne, og vi kan se på fuglelivet. Der er virkelig mange fugle, siger Lene Harbo og kigger ud af de store vinduer, hvor en fugleflok netop har slået sig ned og hopper nysgerrigt rundt på de små spinkle ben.

Den lille fugleflok har bare slået sig ned. Sikkert fordi de syntes, at her så der rart ud, og her var der lidt at spise. Mogens Kryger og Lene Harbo har også bare slået sig ned. De kendte intet til Rynkeby, før de flyttede til landsbyen, men de kunne lide det røde murstenshus og omgivelserne omkring det.

Her et halvt år efter, at de flyttede ind i huset, har de ikke fortrudt en eneste gang. Faktisk summer de af glæde over, at de tog det valg, og de har kun rosende ord tilovers for den velkomst, de har fået fra lokalbefolkningen.

- En aften i efteråret stod der en dame fra lokalrådet i Rynkeby med en stor velkomstkurv med alskens lækkerier. Så føler man sig virkelig taget imod, fortæller Mogens Kryger.

I forbindelse med, at de overtog huset, har der også været nogle småting, som skulle ordnes af lokale håndværkere, og her har parret også kun masser af ros.

- De er knaldhamrende dygtige, og der er ikke noget med at skulle vente lang tid på at få tingene gjort. De kommer bare. Det med håndværkere er jo altid et tillidsspørgsmål, siger Mogens Kryger.

Spar-købmand og biograf

Parret synes også, at den lokale Spar-købmand er et kæmpe aktiv for Rynkeby.

- Den er med til at binde byen sammen. Der er et godt udvalg til gode priser, siger Mogens Kryger.

Ingen af dem savner storbyens tilbud.

- Hvis vi vil i biografen, kan vi jo bare tage til Kerteminde, hvor der er en meget fin biograf, forklarer Lene Harbo.

Det eneste tidspunkt, hvor hun har syntes, at det var udfordrende at bo i Rynkeby, har været de mørke efterår - og vinteraftener, hvor hun er kørt til Odeon i Odense, hvor hun synger i kor.

- De små veje frem og tilbage kan godt være meget mørke på sådan nogle aftener, fortæller hun.

Mogens Kryger og Lene Harbo har en masse projekter i haven, som de glæder sig til at tage fat på. Foto: Mette Louise Fasdal

Hjertevarmt knus

Overordnet set har det for Mogens Kryger og Lene Harbo kun været som et imaginært, hjertevarmt knus at skifte Odense C ud med lille Rynkeby.

- Her er så mange kræfter, som bare gerne vil gøre det godt at bo her. Der er også et godt lokalt sammenhold, siger Mogens Kryger, der selv overvejer at melde sig i én af de arbejdsgrupper, der er under lokalrådet.

Mogens Kryger har en lille nebengesjæft, hvor han importerer vine fra Rippstein Vine fra Franken i Tyskland - heriblandt mousserende vine.

Til en fællesspisningen i Rynkeby Forsamlingshus lovede han at give en mousserende vin til desserten.

- Der kom 100 til den fællesspisning, så der skulle nogle flasker til, ler han.

Til sommer planlægger han at lave en vinsmagning i parrets have.

Mogens Kryger og Lene Harbo nyder særligt dette rum i deres hus, hvor de har kig til marker og fugleliv. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce