Annonce
Assens

Mogens Mulle Johansen (SF): Jeg vil ikke pisses på af nogle, der sidder og laver lidt småberegninger

Mogens Mulle Johansen (SF). Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Socialdemokratiets spareforslag vækker vrede hos Mogens Mulle Johansen (SF), der ikke vil bruge tid på et "populistisk" forslag.

Sjusket, useriøst og noget makværk.

Mogens Mulle Johansen (SF) er klar i spyttet, når han taler om Socialdemokratiets spareforslag, der i starten af måneden blev præsenteret i Social- og Sundhedsudvalget og Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget som et modforslag til flertallets reduktionskatalog.

I forslaget fremgår det, at Socialdemokratiet ønsker at sprede besparelserne i de to udvalg ud over alle fagudvalgene, og at det blandt andet er muligt at finde besparelser for 16,5 millioner kroner ved at nedsætte administrations-, service- og it-udgifterne i kommunen. Tallene er beregnet på baggrund af det, der hedder FLIS-nøgletal, og ifølge FLIS-nøgletallene ligger Assens Kommunes forbrug højere end landsgennemsnittet på de nævnte områder.

Vil ikke pisses på

Forslaget blev fejet af bordet på det seneste møde i Økonomiudvalget, men Mogens Mulle Johansen (SF) er langt fra færdig med forslaget og kritiserer Socialdemokratiet for ikke at have fået beregningerne kvalificeret af administrationen, inden de blev fremlagt for politikerne.

- Vi fik stukket det her i hånden i 11. time, men hvordan kan vi tage stilling til et spareforslag, som ikke er gennemregnet og konsekvenserne usynlige, siger Mogens Mulle Johansen og kalder socialdemokraternes spareforslag ren populisme.

- Det her er jo hjerteblod for alle os politikere, og nu ser det ud som om, at vi andre ikke har noget imod at spare på de her områder, men det er jo ikke rigtigt. Og jeg bliver sur over, at man behandler så seriøse punkter på så useriøs en måde, og jeg gider ikke pisses på af nogle, der sidder og laver lidt småberegnering i 11. time. Det er simpelthen ikke i orden.

Det fælles MED-udvalg på rådhuset går også i rettet med beregningerne i et høringssvar, hvor det pointeres, at det for eksempel ikke giver mening at lave besparelser med henvisning til FLIS-tal, da tallet for landsgennemsnittet er for lave, og at besparelserne på it-området er medregnet tre gange.

Annonce

Rystet S-gruppeformand

Charlotte Vincent Petersen (S) er uforstående over for kritikken fra Mogens Mulle Johansen (SF) og MED-udvalget.

- Jeg er dybt rystet over, at Mogens kalder forslaget sjusket og useriøst. Det var den samme svada, vi fik, da vi sidst afleverede et spareforslag ved et byrådsmøde. Denne gang gør vi det ved udvalgsmøderne, 16 dage før byrådsmødet hvor det skal vedtages. Man skal huske på, at vi efter sommerferien blev ramt af nogle ekstra sparekrav, og at vi derfor kun har haft kort tid til at lave spareforslaget.

- Og i første omgang har det også handlet om at få nogle politikere til at sige, at det er en god idé at arbejde på tværs, og bagefter kunne der så blive lavet et reelt sparekatalog, siger Charlotte Vincent Petersen (S) og tilføjer, at hun ikke forstår, hvorfor byrådspolitikerne får udleveret et katalog med FLIS-tal i forbindelse med budgetlægningen, hvis ikke de kan bruge dem til noget.

- Det giver jo ingen mening, siger hun.

Samtidig mener hun ikke, at MED-udvalget har ret i, at nogle besparelser er regnet med flere gange i spareforslaget. Flere af spareforslagene ved man nemlig ikke hvordan skal udmøntes, før politikerne har set et forslag fra administrationen, pointerer hun og tilføjer, at der i socialdemokraternes spareforslag ikke er medtaget forslag uden et økonomisk råderum, set i forhold til landsgennemsnittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce