Annonce
Kerteminde

Mogens har haft sportsbutik siden 1983: Nu kæmper han mod to store mastodonter

Mogens Birch leverer en del tøj til de lokale klubber. Foto: Mette Louise Fasdal
Da coronavirussen i foråret betød, at Mogens Birch i marts var nødt til at lukke sin forretning "LC Sport" i Langeskov Centret ned, slog det ham lidt ud. Nu er han tilbage i sin forretning og håber ikke, at coronavirussen kommer med flere benspænd.

Langeskov: - Jeg gik vel nærmest i koma, da det skete. Jeg troede virkelig, at det var løgn, og når jeg vågnede om morgenen, tænkte jeg, at det nok bare var en ond drøm. Det var det ikke.

57-årig Mogens Birch blev rystet, da Langeskov Centret i marts var nødt til at lukke. Med sin nedlukning af Danmark lukkede statsminister Mette Frederiksen også alle storcentre. Mange troede, at Langeskov Centret ikke var at regne som et storcenter, men blot en lukket arkade. Politiets corona-hotline sagde noget andet.

Derfor lukkede butikkerne ned, og dermed var Mogens "Monse" Birch også nødt til at lukke "LC Sport" - den sportsforretning, som han har drevet siden 1983.

Annonce

Surrealistisk tid

- Det er hårdt, når det hele lukker ned, og det var virkelig mærkeligt den første tid, fortæller han.

Han tog i sommerhus med sin kone, Yvonne. De har et sommerhus ved Nyborg, og herfra kørte Yvonne til Munkebo for at passe sit arbejde.

Nu venter Mogens Birch på kulden, for han har lige fået en stak heldragter ind i butikken. Foto: Mette Louise Fasdal

Mogens Birch satsede på at bruge tiden på at ordne lidt praktisk på sommerhuset, men den første tid efter nedlukningen gik først med at bearbejde det semi-chok, han havde fået over, at alt pludselig lukkede.


Jeg gik vel nærmest i koma, da det skete. Jeg troede virkelig, at det var løgn, og når jeg vågnede om morgenen, tænkte jeg, at det nok bare var en ond drøm. Det var det ikke.

Mogens Birch, indehaver af LC Sport i Langeskov


- For et år siden ville du og jeg jo slet ikke have stået over for hinanden og troet, at det kunne ske, forklarer han bag det mundbind, som han nu er nødt til at bære, når han passer sin forretning.

Den kunne endelig - sammen med de andre centerbutikker - åbne i maj.

Under nedlukningen fik han malet lidt på sommerhuset, cyklet nogle ture på mountainbiken og hilst på de venner, der lagde vejen forbi.

Annonce

Vil undgå pessimisme

Nu er hans sportsforretning igen åben, og Mogens Birch har erkendt, at der nu er to mastodonter, som han som butiksdrivende må tage nogle boksekampe med. Der er internettets fristende tilbud til hans kunder, og der er coronavirussen, som i efteråret vendte kampberedt tilbage, og som man nu i hele verden forsøger at forhindre at sprede sig.

Mogens Birch leverer klubtøj til mange lokale klubber, og han har godt mærket i sin omsætning, at der ikke er den samme aktivitet i klubberne som tidligere. Lige nu er alle sportslige aktiviteter for borgere over 21 år indstillede, og der er ikke nogen store stævner i nærområdet, hvor han tidligere har leveret t-shirts til.

Monse er ikke negativ og vil ikke fremstå som nogen pessimist, for han er nødt til at tro på, at der er et lysende håb forude. Han har også mange trofaste kunder, for sådan er det, når man har haft butik i Langeskov i mange år og er kommet på hat på med så mange.

Så Mogens Birch satser på, at der kommer mere gang i salget i butikken, og han satser på, at han igen snart er tilbage på badmintonbanen. For da han er over 21 år, og der er et forsamlingsforbud, der lyder på 10 personer, kommer han lige ud ikke af sted med ketsjeren. Det er træls, for det savner han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce