Annonce
Odense

Nej-partier kritiserer Rahbæk: - Forhandlinger om fjernvarmen var spil for galleriet

Der blev ikke brug for navneskilte til hverken Venstres Christoffer Lilleholt eller repræsentanter fra Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti eller Dansk Folkeparti, da aftalen om at sælge Fjernvarme Fyn tirsdag blev præsenteret på et pressemøde. De valgte alle at forlade forhandlingerne. Foto: Erik Thomsen
En tonedøv borgmester og en forhandling, der er spil for galleriet. Kritikken var hård, da Venstre, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten forlod forhandlingerne om fjernvarmesalg og finansiering af stor velfærdsplan.

Odense: Der var reelt ingen forhandlinger tirsdag bag de lukkede døre på rådhuset. Alt var klappet af på forhånd, og borgmesteren tog ikke nej-partiernes forslag seriøst.

Sådan lyder kritikken fra de tre frustrerede partier - Venstre, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten - der efter få timer forlod forhandlingslokalet.

- Det var skinforhandlinger, konstaterer de.

De tre partier er stærke modstandere af at sælge Fjernvarme Fyn, og da det stod klart, at netop fjernvarmesalget med et provenu på 524 millioner kroner skal udgøre en væsentlig del af finansieringen af den samlede velfærdsplan på 1,8 milliarder kroner, valgte de at gå.

- Vores veje må skilles, når borgmesteren ønsker at sælge Fjernvarme Fyn og vil holde fast i letbanens etape 2 til Vollsmose, forklarer Venstres Christoffer Lilleholt.

Annonce

Tonedøv borgmester

Tommy Hummelmose (K) supplerer:

- Det var mejslet i granit, at borgmesteren vil sælge fjernvarmen. Og det er skræmmende, at han kan være så tonedøv over for den store modstand blandt odenseanerne.

Hummelmose hæfter sig også ved, at borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kort tid efter offentliggørelsen af den smalle politiske aftale om fjernvarmesalget lagde en video på sin Facebook-side, hvor han fortæller om beslutningen.

- Den video kan ikke være optaget tirsdag - det kunne han simpelthen ikke nå - og det viser, at forhandlingerne var et spil for galleriet, og jeg synes, det er at holde folk for nar, når han har sagt, han ikke har besluttet sig, siger Hummelmose.

Ifølge Peter Rahbæk Juel havde han lavet to videoer. En hvis det blev et ja til et salg og en, hvis det blev et nej.

- Sådan må det være i en situation med så stor usikkerhed, understreger han med en hilsen til Konservative:

- Jeg savner det gamle Konservative Folkeparti, der var et sikkert papir, man kunne regne med, og som ikke går op i detaljer og processer, men i de større sammenhænge.

Dansk Folkepartis Christel Gall forlod som den første tirsdagens forhandlinger, da partiet endnu ikke har taget stilling til fjernvarmesalget. Det skal afgøres i en afstemning blandt Dansk Folkepartis medlemmer, og resultatet forventer Christel Gall først at kende onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Én anholdt under corona-demo i Odense

Faaborg-Midtfyn

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Erhverv

Yes, butikkerne er åbne igen!: Dorte købte farvepatroner, politikere på kjole- og buksejagt og Martin skal uddele mange krammere

Annonce