Annonce
Fyn

Modstander af Als-Fyn-broen: Plan om motortrafikvej i stedet for motorvej ved bro er et røgslør for at dæmpe modstand

Formand for bromodstanderne i Sydfyns Fremtid, Vibeke Schaffalitzky Muckadell, kan godt se en fordel i, at Fyn-Als-broen nu får national bevågenhed. Arkivfoto: Privat

Faaborg: At der nu afsættes 20 millioner kroner til en forundersøgelse af en bro mellem Als og Sydfyn kommer ikke bag på en de skarpeste modstandere af en broforbindelse.

Læge Vibeke Schaffalitzky de Muckadell, der er formand for bromodstandsforeningen Sydfyns Fremtid, siger:

- På én måde er det positivt, at det sker set fra vores synspunkt, fordi der nu er kommet national bevågenhed på det. Det er med til at blotlægge nogle af de issues, der blandt andet andet er med Danfoss' rolle i processen og Martin Rossens rolle som spindoktor, siger hun.

Hun har i de seneste uger oplevet et boom i foreningens medlemstal.


Elfærger vil være en langt bedre løsning - den løsning har en langt højere samfundsforrentning, viser Danfoss egne beregninger.

Vibeke Schaffalitzky de Muckadell


- Vi har fået 40-50 nye medlemmer de seneste par uger, fordi folk hidtil har troet, at det her var et projekt, der aldrig ville blive til noget. Det er jo gået fra at blive opfattet som noget fjolleri til at blive taget seriøst. Men jeg synes, det er rigtig trist, at Benny Engelbrecht (transportminister, red.) prioriterer en forbindelse, som Vejdirektoratet allerede har konkluderet vil gøre uoprettelig skade på natur- og dyreliv, siger hun.

- Men det en løsning baseret på en motortrafikvej og ikke en motorvej, der skal undersøges?

- Det, tror jeg, er ren strategi for at få modstanden til at lægge sig ned. Det er et røgslør - en afledningsmanøvre. I den Rambøll-rapport, Danfoss selv har bekostet, er konklusionen, at det er motorvejsløsningen, der er langt den mest rentable, og der er aldrig bygget så dyr en infrastrukturløsning i Danmark, uden at den er forbundet med motorvej i begge ender, siger Vibeke Schaffalitzky de Muckadell.

Hun undrer sig over, at der ikke er mere fokus på en løsning med elfærger.

- Elfærger vil være en langt bedre løsning - den løsning har en langt højere samfundsforrentning, viser Danfoss' egne beregninger. Jeg har ikke indtryk af, at de går efter de mest rationelle løsninger, for så ville de have gået med elfærgerne og undersøgt det i stedet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce