Annonce
Kultur

Modgang bider sig ikke så fast på fynsk skuespiller

"Knas i alpehornet" fik en kort levetid i 2020, så Kasper Møller, Sara Gadborg og Tom Due overvejer at genoptage crazy-forestillingen til sommer - som opvarmning til juleudgaven, "Knas i oasen". Foto: Søren Nilsson
Sara Gadborg må vinke farvel til drømmerollen som Dolly Parton i musicalen "9 to 5", men skriver løs på manuskriptet til juleforestillingen "Knas i oasen".

Efter et år med coronanedlukning er det snarere reglen end undtagelsen, at danske teatre producerer forestillinger, der aldrig når ud til publikum.

Men selv hvis der sidst på foråret bliver givet grønt lys til, at teatrene lukker publikum ind på stolerækkerne, er det for sent for musicalen "9 to 5" -  og for det håb, Odense-skuespilleren Sara Gadborg har holdt i live i halvandet år.

Hun blev castet til rollen som Dolly Partons alter ego, Doralee, i oktober 2019. Musicalen skulle have haft premiere i Messe Center Herning 26. marts året efter. Men 15 dage før premieren overhalede coronakrisen indenom, og forestillingen blev udsat. I første omgang en måneds tid og derefter til april 2021.

Men nu er "9 to 5" definitivt aflyst. Ikke udsat.

- Jeg er ved at have lagt skuffelsen bag mig, men jeg håber inderligt, at andre tager forestillingen op, for det virker ekstra absurd at skrotte "9 to 5" netop i en metoo-tid, hvor de tre kvinders kamp mod deres sexistiske mandlige chef er lige på kornet.

Annonce

Stamgæster blev snydt

En andet hårdt slag for Sara Gadborg var dag til dag-nedlukningen af "Knas i alpehornet", der var 2020-udgaven af den traditionsrige juleforestilling på Teater 95B i Odense.

- Vi nåede at spille seks ud af 12 gange, inden vi måtte låse døren og gå hjem. Dekorationen er stadig oppe, kostumerne hænger på stativerne, og der så mange gimmicks, vi gerne vil servere for de stamgæster, der blev snydt i december, så vi overvejer at genoplive forestillingen til sommer eller næste forår. Handlingen har intet med jul at gøre, så den kan sagtens fungere om højsommeren.

Annonce

Ud af mølposen

Hvis arbejdsmæssige eller økonomiske årsager i sidste ende tvinger "Knas i alpehornet" tilbage i mølposen, tør Sara Gadborg til gengæld garantere, at der bliver "Knas" i Teater 95B igen til december.


Det virker ekstra absurd at skrotte "9 to 5" netop i en metoo-tid, hvor de tre kvinders kamp mod deres sexistiske mandlige chef er lige på kornet.

Sara Gadborg, skuespiller


- Jeg har skrevet på manuskriptet i lang tid, og i de seneste måneder, hvor jeg har gået til  prøver på musicalen "Waitress" på Det Ny Teater, har jeg griflet videre i pauserne.

Inspirationen får Sara Gadborg ikke kun fra sin egen krøllede hjerne, men også fra fragmenter af samtaler hun overhører, pudsige kommentarer, misforståede ordsprog og kiksede vitser. Alt bliver skrevet ned i den notesbog, hun altid har med sig.

Annonce

Pause til kineseren

Årets forestilling skal hedde "Knas i oasen" og Sara Gadborg fortæller, at geografien er valgt, fordi den tilbagevendende figur, den evigt selvovervurderende og kronisk uheldige Waldorf - spillet og sunget af Kasper Møller - vil gøre sig forrygende i khakishorts, knæstrømper og legionærkasket med blafrende lommetørklæde.

- Tom Due vil være helt genial i en rolle, der ligner den lille, polyreligiøse svindler Beni Gabor fra filmen "The Mummy". Og i den arabiske nat kan det jo være, at Waldorf får besøg af en haremskvinde med slør - og fuldskæg. Hvad jeg selv skal spille, kan nå at ændre sig mange gange i løbet af skriveprocessen.

Spørgsmålet om, hvorvidt en af Sara Gadborgs signaturfigurer, den sprængfarlige kinesiske turist, indfinder sig i oasen, bliver prompte besvaret:

- Kineseren holder pause. Det er godt at gøre publikum sultne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce