Annonce
Nordfyn

Moderne måde at rydde sne på

Snerydning og saltning af de nordfynske veje kommer til at foregå på en mere effektiv måde. Arkivfoto
IT-systemet Vinterman bliver omdrejningspunkt, når snerydningskøretøjer og saltbiler fremover rykker ud på de nordfynske veje. Nordfyns Kommune sætter systemet i drift om få dage.
Annonce

Nordfyn: Indtil nu har de 26 chauffører, som rydder sne for Nordfyns Kommune, orienteret sig i mapper med fysiske kort, når de skulle finde rundt i landskabet.

Det slutter nu og er en af flere fordele, når Nordfyns Kommune i løbet af få dage sætter et nyt system i drift. Det hedder Vinterman, ejes af Vejdirektoratet, og bliver allerede brugt i flere af landets kommuner. Med digitaliserede vejkort og bedre processtyring skal systemet effektivisere vintertjenesten og sikre optimal udnyttelse af køretøjer og materiel, hedder det i en pressemeddelelse. Det nye system gør det nemmere at styre hele logistikken omkring vintertjenesten. Hvor det gamle system baserede sig på manuel tilkald af hver enkelt af chaufførerne, som kommunen bruger i sin vintertjeneste, så kan det nu klares med et enkelt museklik. Det betyder samtidig, at den telefoniske vagttjeneste bliver mere tilgængelig for andre opkald. Selve kørslerne foregår efter forprogrammerede GPS-ruter. Vejbredder er på forhåmd registreret i GPS-systemet, så saltforbruget automatisk doseres korrekt i forhold til den enkelte vej. Det intelligente system er koblet op på lagersystemet, så der automatisk sendes en bestilling, når der mangler forbrugsstoffer med mere.

Da alle veje er lagt ind i systemet med vejspecifikationer kan doseringen af vejsalt styres meget præcist, hvilket er gavnligt for miljøet. Vejene tilføres kun den mængde salt, der er nødvendig for trafiksikkerheden.

Som en del af den nye løsning får borgerne mulighed for at følge med i vintertjenesten. Ved at downloade en app til smartphone eller et følge et link på kommunens hjemmeside kan borgerne tjekke, om der er sat snerydning og saltning i gang.

Så nu mangler kun sneen, kunne man tilføje.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce