Annonce
Biler

Moderat salg af nye biler

Toyota Yaris kan kalde sig for Danmarks mest solgte bil i februar. Foto: Toyota
Salget af nye biler er lavere de første måneder af det nye år. Toyota Yaris blev den mest solgte bil i februar.

Der er på alle måder stop-and-go i bilsalget. Således blev der i årets første to måneder solgt otte procent færre biler end gennemsnittet for samme periode i de seneste fire år.

Februar-salget alene var med godt 15.000 solgte biler hele 20 procent under samme måned i fjor.

Hos De Danske Bilimportører peger man dog på, at salget af nye biler stadig er forholdsvis højt.

- Den lidt langsommere start på året giver naturligvis anledning til opmærksomhed, men med den viden, vi har om baggrunden for de forskellige perioder, bekymrer det os ikke. Vi glæder os over, at efterspørgslen på biler de seneste fire-fem år har været særdeles høj, og at der fortsat er stor interesse for at erhverve en ny bil, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør.

Salget i februar sidste år var tilmed usædvanligt højt, da mange danskere fremskyndede bilkøbet, fordi der var rygter om afgiftsomlægninger.

Annonce

Bilsalget i februar

1. Toyota Yaris: 459

2. Peugeot 208: 458

3. Nissan Qashqai: 453

4. Citroën C3: 434

5. Opel Corsa: 421

6. Toyota Aygo: 390

7. Renault Clio: 387

8. VW Polo: 338

9. VW T-Roc: 312

10. Citroën C1: 293

11. BMW 3-serie: 281

12. VW T-Cross: 275

13. VW Golf: 260

14. VW Up: 248

15. Ford Focus: 244

16. Toyota Corolla: 244

17. Audi A3: 241

18. Ford Fiesta: 235

19. Hyundai Kona: 230

20. Peugeot 2008: 222

Kilde: De Danske Bilimportører

Mange nye modeller

Som noget helt usædvanligt var det en Toyota, der kunne sætte sig på tronen som den mest solgte bil i februar, nemlig miniklasse-modellen Yaris, som er afsat i 459 eksemplarer. Der er dog ikke langt ned til gamle kendinge som Peugeot 208, Nissan Qashqai og Citroën C3, der i nævnte rækkefølge kommer umiddelbart efter.

Det dominerede mærke er dog stadig klart VW, der med en lang række modeller som Polo, T-Roc, T-Cross, Golf og Up besætter mange pladser.

I alt blev der indregistreret 1903 Volkswagen i februar, hvilket svarer til 12,7 procent. Det andet mest populære mærke blev Toyota, der med 1397 biler tegnede sig for 9,3 procent af indregistreringerne. På tredjepladsen lander Peugeot, der indregistrerede 1218 biler svarende til 8,1 procent af det samlede antal indregistreringer.

Renault Clio, der også er kommet i en ny generation, er nu nummer syv på listen over solgte biler. Foto: Lars Krogsgaard
Den nye Opel Corsa er rykket op som nummer fem på salgslisten. Foto: Opel
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce