Annonce
Nordfyn

Mod nye mål: Kendt S-profil vil i Regionsrådet efter 21 år i kommunalpolitik

Kim Johansen havde i første omgang besluttet sig for at genopstille til Kommunalbestyrelsen. Arkivfoto: Lasse Hansen
Kim Johansen, nuværende gruppeformand for Socialdemokratiet i Nordfyns Kommune, går efter at komme i Regionsrådet, efter at Poul Andersen ikke genopstiller i Middelfartkredsen.

Nordfyn: Kim Johansen, en af de mest markante skikkelser i nordfynsk lokalpolitik gennem de seneste mange år, genopstiller ikke.

Den nuværende socialdemokratiske gruppeformand ønsker i stedet at stille op til Regionsrådet, efter at det står klart, at Poul Andersen ikke genopstiller i Middelfartkredsen. I første omgang havde Kim Johansen ellers besluttet sig for at genopstille til Kommunalbestyrelsen.

- Men efter at muligheden opstod, er jeg kommet frem til, at jeg er tændt på andre politiske arbejdsopgaver efter 21 år i kommunalpolitik, siger Kim Johansen.

Han ser frem til - ender han med at blive valgt - at kunne drage nytte af sin enorme ballast og erfaring fra det kommunalpolitiske arbejde.

- Det regionale og kommunale griber på rigtigt mange områder ind i hinanden. Det er næsten to sider af samme sag. På den måde kan jeg nemt se mig selv i det arbejde. Med min baggrund vil jeg vide, hvad mange af regionens beslutninger får af betydning på kommunalt plan - og det er rigtig mange. Det kunne være fantastisk, hvis jeg fik mulighed for at bidrage til det arbejde, siger Kim Johansen.

Han vil være opsat på at skabe større bevågenhed omkring Regionsrådets politiske betydning, også på kommunalt plan.

- Det er ligesom om, at mange mennesker får pausefisk i øjnene, alene når de hører ordet. Det er ærgerligt. For det er et område, hvor der mulighed for at påvirke på rigtig mange fronter.

Annonce

Finder god løsning

Han har ikke overvejet både at stille op til Regionsrådet og Kommunalbestyrelsen.

- Men hvem ved, om jeg kommer tilbage til kommunalpolitik igen. Det skal jeg ikke kunne sige. Kim Johansen fortsætter i kommunalbestyrelsen til og med denne periode, der udløber til nytår. Til gengæld peger pilen i retning af, at han overlader posten som gruppeformand til Helle Waagner, hvis hun bliver valgt som spidskandidat.

- Det er nok forventeligt, at det bliver sådan. Men først skal Helle vælges, og så finder vi derefter den bedste løsning på, hvad vi så gør.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce