Annonce
Odense

Mobiltelefoner ramt af byggeriet på højhusets tag

Arbejdet med at montere en storskærm til at vise lysreklamer fra toppen af højhuset på Fisketorvet i Odense er i fuld gang. Men arbejdet betyder, at TDC?s mobilmast er slukket, og det påvirker mobiltelefonien i en del af centrum. Arkivfoto: Michael Bager

Det kan i disse dage være svært at benytte mobiltelefon nogle steder i centrum - bl.a. i Nørregade

Annonce

Odense: Den centralt beliggende mobilmast på toppen af højhuset på Fisketorvet er i disse dage sat ud af drift i dagtimerne mellem klokken otte og 17, og det påvirker muligheden for at benytte mobiltelefoni i en del af det centrale Odense.

Det bekræfter TDC's pressechef, Ib Konrad Jensen.

Årsagen er det arbejde, der udføres på Fisketorvets højhus, som i øjeblikket er ved at blive beklædt med store skærme til fremvisning af lysreklamer.

Af sikkerhedshensyn er det nødvendigt at slukke for mobilmasten, der forsynes med højspændingsstrøm, som ifølge TDC kan være farlig for de folk, der arbejder på taget.

Mobilmasten vil være slukket, indtil arbejdet på taget er ovre, og ifølge ejeren af bygningen, Capital Investment, så ventes reklameskærmene at være installeret og klar til drift i starten af december.

Annonce

Nørregade med svagt signal

- Det er ikke noget, vi har bedt om, men det er åbenbart noget, som TDC af sikkerhedshensyn gør automatisk, når der skal udføres arbejde på taget. Vi beklager selvfølgelig, hvis det medfører gener for nogen, siger Jesper Damborg, partner i Capital Investment.

Et af de steder, hvor mobilsignalet i øjeblikket er svagt, er i Nørregade.

Det oplever Poul Petersen fra Hytteballe Antiquiteter i Nørregade 33.

- Vi kan hverken ringe eller modtage opkald. Engang imellem får vi et svagt signal for en kort stund, men generelt har vi ikke været i stand til at benytte mobiltelefon i et par uger, fortæller han.

På Fyens Stiftstidendes redaktion på Banegårdspladsen virker mobilsignalet til gengæld udmærket, og det samme er tilfældet på rådhuset på Flakhaven, lyder meldingen fra Jens Egedal Degn, der er kommunikationschef på rådhuset.

Han har ikke oplevet problemer med at benytte sin mobiltelefon, oplyser han.

Ifølge IB Konrad Jensen kan TDC ikke oplyse, hvor mange kunder, der bliver berørt, da andre master i nærheden i mange tilfælde vil kunne levere signal i fravær af masten på Fisketorvet.

- Så det afhænger lidt af, hvor man lige er i forhold til, hvordan signalet fra de øvrige master når, siger han.

Generelt kan det være et godt råd at gå udendørs, hvis man har svært ved at få signal.

- Det er altid lettere at opnå signal, når man er udenfor end indenfor, siger Ib Konrad Jensen, der desuden oplyser, at moderne smartphones kan have sværere ved at få signal end ældre telefoner, fordi deres antenner er svagere.

Capital Investments køb af højhuset på Fisketorvet blev offentliggjort i maj. Nogle måneder senere fik de nye ejere tilladelse af Odense Kommune til at etablere lysreklamer i toppen af den høje bygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce