Annonce
Sydfyn

Mobilt testcenter klar torsdag morgen: Alle kan komme forbi

Bjarne Guldager Watsham, der bor på Danahus Plejecenter,  fik den første vaccination i januar. På fredag er samtlige beboere på de langelandske plejehjem færdigvaccinerede. Arkivfoto: Christian Moegreen Hjortshøj
Kapaciteten er 500 på en dag, og imens fortsætter vaccinationerne. Plejehjemsbeboere får fredag stik nummer to, og dermed er de færdig-vaccinerede.

LANGELAND: Det har ligget i luften, at det mobile testcenter, som Langeland får besøg af en gang om ugen, skal holde åbent torsdag, og sådan bliver det også. Første gang er torsdag den 4. februar fra kl. 8.30. Der lukkes igen kl. 17.30.

Det kommer til at foregå i Sundhedshuset, Havnegade 118 i Rudkøbing, hvor åbningen vil blive markeret af formanden for Sundhedsudvalget i Langeland Kommune, Lisa Pihl Jensen (S).

Hun glæder sig over, at det nu bliver muligt at få foretaget en test her på Langeland.

Annonce

- Der må være folk tilbage, som ikke er blevet testet endnu. Dem vil jeg opfordre til at komme forbi. Det gælder også mig selv. Jeg har udvalgt en lille skare af folk, som jeg er sammen med,  og ingen andre, og derfor føler jeg mig ikke i risikogruppen. Men man bør få testen foretaget alligevel, siger Lisa Pihl Jensen.

Hun og de fire øvrige medlemmer af Sundhedsudvalget vil lade sig teste på åbningsdagen. De øvrige er næstformand Winni Kielstrup Hansen (SF), Ulrik Kølle Hansen og Bjarne Nielsen (begge V) og Erik Jørgensen (SF). Udvalget lægger for.

500 igennem på en dag

Det mobile testcenter har god kapacitet. Der kan komme 500 igennem på en arbejdsdag, oplyser ældre- og sundhedschef Marianne Nystrøm Larsen, Langeland Kommune.

Testen er en såkaldt PCR-test, og man får svar i sin e-boks.

Tidsbestilling er ikke nødvendig, men man skal huske sit sundhedskort. Også folk, der bor uden for Langeland, må kigge forbi, lige som langelændere frit kan lade sig teste andetsteds, for eksempel hvis det passer bedre med ens arbejde.

Imens fortsætter vaccinationerne. Fredag den 5. februar bliver alle plejehjemsbeboere på Langeland tilbudt stik nummer to, og dermed er de færdigvaccinerede.

Annonce

Coronaramte må vente lidt

- Der kan være et enkelt lille forbehold. Hvis nogen har været ramt af covid-19 tæt på første stik i januar, så har de ikke fået vaccinationen endnu. Der skal gå mindst en måned, fra man er symptomfri, til vaccinationen, fordi kroppen er i alarmberedskab i forbindelse med sygdommen, og der ingen grund er til at presse den yderligere, påpeger kvalitetschef i afdelingen Kliniske Udvikling i Region Syddanmark, Peter Grøn.

Det vil dog nok maksimalt dreje sig om en til to beboere. Odense Kommune, der har cirka 17 gange så mange indbyggere som Langeland Kommune, har samlet set 10-15 sådanne tilfælde, oplyser han.

Skulle nogen på Langeland ikke have fået det første stik i starten af januar, vil de få det tilbudt nu og så det andet stik i marts.

Ellers er man i øjeblikket i gang med hjemmeboende, der får praktisk hjælp fra hjemmeplejen. En læge fra almen praksis sørger for at stikke, mens regionen leverer vaccinen. Det vil typisk foregå her på Langeland.

Annonce

Særlige sygdomme

Næste gruppe for tur til vaccination bliver folk i særlig risikogruppe. Det kan være svær sygdom, nylig transplantation eller andet. Her kommer man i betragtning efter individuel, lægelig vurdering, enten via egen læge eller en læge fra sygehuset, oplyser Peter Grøn.

Siden følger frontpersonale i sundheds- og omsorgssektoren og derpå folk, der indtager kritiske samfundsfunktioner, eksempelvis politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce