Annonce
Nordfyn

Mobilfrisør må godt men vil ikke: - Jeg har fået mange henvendelser

Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Mobilfrisør Lisa Hestbek har under coronanedlukningen oplevet at få mange henvendelser fra folk, som ønsker at blive klippet, og selv om hun teknisk set gerne må køre ud til private hjem, ønsker hun ikke at sætte folkesundheden over styr.

Otterup: Lisa Hestbek er mobil frisør med sin Salon Hestbek, hvor hun kører ud til sine kunder for at klippe dem. Selv om hun ikke har en fysisk butik, holder hun lige som sine kolleger i salonerne også lukket under de nuværende restriktioner.

Alligevel fortæller hun, at hun i øjeblikket får mange henvendelser fra folk, som ønsker at blive klippet, mens frisørsalonerne er lukket.

- Jeg har fået mange henvendelser fra folk. De begyndte at ringe mellem jul og nytår, fordi deres egne frisører havde lukket. Det er kun folk, som ikke er i mit kundekartotek, der henvender sig. Mine faste kunder har accepteret, at de bliver nødt til at vente.

Under de nuværende restriktioner må Lisa Hestbek stadigvæk køre ud til private hjem og klippe folk. Alligevel vælger hun at holde lukket, fordi hun, lige som sine kolleger i salonerne, også er en del af de liberale erhverv.

- Ved at jeg lader være med at køre ud og klippe folk, så kan jeg få del i en hjælpepakke. Hvis jeg vælger at køre ud til folk, så siger jeg også nej til få fra hjælpepakken. Jeg har ikke lyst til at være med til at sætte folkesundheden over styr, og så synes jeg heller ikke, jeg ville være en god kollega, hvis jeg tog ud og klippede folk.

Selv om Lisa Hestbek som mobil frisør godt må køre ud og klippe folk i deres hjem, vælger hun at holde lukket lige som sine kolleger med fysiske saloner. Privatfoto
Annonce

Harm over henvendelser

Lisa Hestbek fortæller, at de fleste, der kontakter hende, accepterer lukningen, men enkelte har alligevel presset på.

- Jeg har snakket med en kollega om det, og vi synes begge, det er lidt egoistisk, at man mener, en klipning er vigtigere end et liv. Nu er det kun fire uger, vi har haft lukket, så jeg bliver lidt harm, når det ikke er længere tid. En enkelt har spurgt om det kunne gøres sort, men corona kan jo smitte, uanset om man betaler sort eller ej.

Lisa Hestbek fortæller, at flere af hendes kolleger også oplever at blive kontaktet af kunder.


En enkelt har spurgt om det kunne gøres sort, men corona kan jo smitte, uanset om man betaler sort eller ej.

Lisa Hestbek, indehaver af Salon Hestbek


- Vi har en Facebook-gruppe, som kun er for mobile frisører, og der er flere af mine kolleger, som også er blevet kontaktet. Og jeg kan også se, at der er mange (mobilfrisører, red.), der bliver hængt ud på andre Facebook-grupper, fordi folk tror, at vi kører ud og klipper, men dem jeg kender gør det ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce