Annonce
Indland

Mobilforbud giver ro i skolen

På Sletten Skole i Otterup inddrager lærerne elevernes telefoner, når timen ringer ind. Det giver ro, mener lærerne.

Skole i Otterup inddrager de ældste elevers telefoner i skoletiden. Det giver ro og kan på længere sigt øge karaktererne

Eleverne i overbygningen på Sletten Skole i Otterup skal aflevere deres mobiltelefoner, når de møder i skole.

Det har efter få uger vist sig at have en positiv virkning.

- Nogle elever kunne ikke finde ud af at lade deres mobiler være i timerne. Det var meget forstyrrende, og det problem er der slet ikke mere. Der er blevet ro i klassen, siger Benjamin Nielsen, 8. A.

Mobiler i skolen er et stort problem, mener forsker.

- Der er lavet undersøgelser af problemet. Skolerne har utvivlsomt store udfordringer med, at eleverne har sådan en underholdningsmaskine på sig, siger Jeppe Bundsgaard, professor i fagdidaktik og it ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse.

Mobilforbud kan ligefrem føre til højere karakterer. Det viser en undersøgelse fra The London School of Economics. Når mobiltelefonen ikke er tilgængelig, kan eleverne bedre koncentrere sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Går modeshow i genbrugstøj

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce