Annonce
Indland

Mobile skadestuer skal ud i hele regionen fra 2019

Mobile skadestuer kan være med til at forkorte indlæggelser eller helt fjerne indlæggelser. Foto: Michael Bager

Region Syddanmarks Psykiatri- og socialudvalg har besluttet fra foråret 2019 at bruge 9,5 millioner kroner årligt til mobile skadestuer i hele regionen.

Mobile skadestuer inden for det psykiatriske område skal nu ikke kun være et tilbud i Vejle, sådan som det har været siden 2015, men skal fra foråret 2019 bredes ud til også at køre i Odense, Esbjerg og Aabenraa.

Det ligger fast efter regionens Psykiatri- og socialudvalgs beslutning tirsdag om at bruge 9,5 millioner kroner, Regionsrådet allerede afsatte i september i budgetforliget for regionens 2019-budget, til mobile skadestuer.

Psykiatrisk Akutmodtagelse i Vejle har i tre år haft en mobil skadestue, og den er blevet mødt med stor tilfredshed af patienterne. Ifølge regionen får de mere og hurtigere støtte, hvor de bor, og de oplever kortere indlæggelser eller slet ingen indlæggelser.

- Vi ved, at hurtig og kompetent hjælp har en positiv effekt. Det viser patienttilfredshedsundersøgelsen også. Det har stor betydning for patienterne, at man kan få hjælp i vante, trygge rammer eller komme hurtigere hjem efter en kort indlæggelse. Den mobile skadestue giver os en bredere pallette af tilbud, som kan tilpasses borgernes behov, siger Thies Mathiasen (DF), formand for Psykiatri- og socialudvalget.

Den mobile skadestue rykker både ud til voksne over 20 år, der ikke er i stand til selv at henvende sig på den psykiatriske skadestue, og til patienter, der udskrives fra psykiatrisk afdeling som et supplement til den normale opfølgning.

Patienter, som efter indlæggelse har brug for rådgivning eller støtte, kan også bruge den mobile skadestue, ligesom den kan være med til at forebygge genindlæggelser.

- Det handler i bund og grund om at lette overgangen fra indlæggelse til hverdag for de patienter, som udskrives fra Psykiatrisk Akutmodtagelse. Når vi forlænger støtten fra sygehuset ud i eget hjem mindsker vi også risikoen for tilbagefald. Den mulighed skal selvfølgelig være tilgængelig for alle syddanske patienter, der har behovet, siger Stephanie Lose (V), regionsrådsformand.

De mobile skadestuer tilbyder både kontakt telefonisk, via video eller ved besøg inden for 24 timer efter at man har henvendt sig.

I nogle tilfælde kan indlæggelser også forkortes i kraft af den tidlige indsats, og i visse tilfælde endda helt undgås.

Efter udvalgets indstilling er det op til Regionsrådet at træffe den endelige afgørelse, og det sker på dets møde den 17. december.

Annonce

Mobil skadestue

Den mobile skadestue består af et team med to udkørende specialsygeplejersker.I 2017 rykkede den mobile skadestue ud 1142 gange.

De mobile skadestuer har åbent alle ugens dage fra klokken 13 til 21.

Regionsrådet har afsat 9,5 millioner kroner til de mobile skadestuer.

Kilde: Region Syddanmark

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce