Annonce
Indland

Mobile skadestuer skal ud i hele regionen fra 2019

Mobile skadestuer kan være med til at forkorte indlæggelser eller helt fjerne indlæggelser. Foto: Michael Bager

Region Syddanmarks Psykiatri- og socialudvalg har besluttet fra foråret 2019 at bruge 9,5 millioner kroner årligt til mobile skadestuer i hele regionen.

Mobile skadestuer inden for det psykiatriske område skal nu ikke kun være et tilbud i Vejle, sådan som det har været siden 2015, men skal fra foråret 2019 bredes ud til også at køre i Odense, Esbjerg og Aabenraa.

Det ligger fast efter regionens Psykiatri- og socialudvalgs beslutning tirsdag om at bruge 9,5 millioner kroner, Regionsrådet allerede afsatte i september i budgetforliget for regionens 2019-budget, til mobile skadestuer.

Psykiatrisk Akutmodtagelse i Vejle har i tre år haft en mobil skadestue, og den er blevet mødt med stor tilfredshed af patienterne. Ifølge regionen får de mere og hurtigere støtte, hvor de bor, og de oplever kortere indlæggelser eller slet ingen indlæggelser.

- Vi ved, at hurtig og kompetent hjælp har en positiv effekt. Det viser patienttilfredshedsundersøgelsen også. Det har stor betydning for patienterne, at man kan få hjælp i vante, trygge rammer eller komme hurtigere hjem efter en kort indlæggelse. Den mobile skadestue giver os en bredere pallette af tilbud, som kan tilpasses borgernes behov, siger Thies Mathiasen (DF), formand for Psykiatri- og socialudvalget.

Den mobile skadestue rykker både ud til voksne over 20 år, der ikke er i stand til selv at henvende sig på den psykiatriske skadestue, og til patienter, der udskrives fra psykiatrisk afdeling som et supplement til den normale opfølgning.

Patienter, som efter indlæggelse har brug for rådgivning eller støtte, kan også bruge den mobile skadestue, ligesom den kan være med til at forebygge genindlæggelser.

- Det handler i bund og grund om at lette overgangen fra indlæggelse til hverdag for de patienter, som udskrives fra Psykiatrisk Akutmodtagelse. Når vi forlænger støtten fra sygehuset ud i eget hjem mindsker vi også risikoen for tilbagefald. Den mulighed skal selvfølgelig være tilgængelig for alle syddanske patienter, der har behovet, siger Stephanie Lose (V), regionsrådsformand.

De mobile skadestuer tilbyder både kontakt telefonisk, via video eller ved besøg inden for 24 timer efter at man har henvendt sig.

I nogle tilfælde kan indlæggelser også forkortes i kraft af den tidlige indsats, og i visse tilfælde endda helt undgås.

Efter udvalgets indstilling er det op til Regionsrådet at træffe den endelige afgørelse, og det sker på dets møde den 17. december.

Annonce

Mobil skadestue

Den mobile skadestue består af et team med to udkørende specialsygeplejersker.I 2017 rykkede den mobile skadestue ud 1142 gange.

De mobile skadestuer har åbent alle ugens dage fra klokken 13 til 21.

Regionsrådet har afsat 9,5 millioner kroner til de mobile skadestuer.

Kilde: Region Syddanmark

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny bog: Da Skibhuskvarteret blev til

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce