Annonce
Nyborg

Mister Broløb tager en tur mere

Carl Haals er begejstret for at få chancen for at arrangere endnu et broløb. Han har modtaget flere priser for sin indsats - som her, hvor Fyens Stiftstidende i Nyborg hædrede ham som "Årets Bæltsprutte". Foto: Michael Bager
Carl Haals har været med siden det første broløb over Storebælt i 1998. Nu er den 74-årige ildsjæl klar til at arrangere det næste.

Nyborg: Indtil for ikke så længe siden regnede Carl Haals med, han nok havde været med til at arrangere det sidste motionsløb på Storebæltsbroen.

Den 74-årige ildsjæl har været med siden det første motionsløb på broen i 1998.

Og det var først, da den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) midt under valgkampen stillede en tilladelse til broløb i udsigt, Carl Haals for alvor fik troen på et løb i 2020 tilbage.

Og fredag eftermiddag kunne Danmarks nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), så stille fornyede tilladelser til broløb i udsigt.

- Det er jeg selvfølgelig meget begejsret for. Det er en stor ting at få lov at være med til at arrangere noget, der samler så mange glade mennesker, siger Carl Haals.

Annonce

Får travlt

Det er foreningen Broløbet Storebælt, der står som arrangør af det store motionsløb fra Korsør til Nyborg.

Og Carl Haals regner med at være med i den gruppe på fire, som foreningen har sat i spidsen for Broløbet 2020.

Den får nu travlt med at gå i de mange detaljer, som et motionsløb med i omegnen af 10.000 deltagere fører med sig.

- Når vi har den skriftlige tilladelse på plads, skal vi have fastlagt rammerne for arrangementet. Og så kan vi tage fat på de mange detaljer, som er så spændende at arbejde med, siger Carl Haals.

Det er tanken, at Nyborg skal være målby for broløbet i 2020. Og det stiller særlige krav til den lokale arrangør, som i Nyborgs tilfælde er idrætsforeningen NGIF.

- Der er et helt andet og større setup for målbyen, end der er for startbyen. I målbyen skal der for eksempel være en løberute på land med tilhørende afspærringer og skiltning. Og så skal der i målområdet også være forskellige former for underholdning, fortæller Carl Haals.

Og så skal der også masser af frivillige kræfter til.

Sidst, Nyborg var målby for broløbet, blev der således lagt beslag på ikke færre en 701 frivillige dagsværk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce