Annonce
Odense

Mistanke om MRSA- dødsfald på plejecenter i Odense

Pårørende er informeret om den livsfarlige smitte med svinebakterien

Annonce

Det er på et plejecenter i Odense, at en beboer er død af en infektion, der menes at være forårsaget af den multiresistente svinebakterie MRSA.

Sundhedsstyrelsen har de seneste dage advaret om, at den farlige bakterie kan have været skyld i et dødsfald på et fynsk plejecenter - men uden at ville fortælle, hvilket plejecenter, der er tale om.

Men nu oplyser Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune, at det pågældende plejecenter ligger i Odense.

- Odense Kommune er i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, Mikrobiologisk afdeling på OUH og embedslægeinstitutionen i gang med at undersøge for svinerelateret MRSA-bakterie på en mindre enhed på et af kommunens plejecentre, oplyser direktør Helene Bækmark, Ældre- og Handicapforvaltningen, i en pressemeddelelse.

Odense Kommune blev midt i maj kontaktet af Sundhedsstyrelsen og fik at vide, at der var en konkret mistanke om, at MRSA-bakterien havde været skyld i, at en beboer på plejecentret var afgået ved døden.

Helene Bækmark understreger, at kommunen herefter har taget alle de nødvendige forholdsregler.

Annonce

Alle har fået besked

- Alle, der har konkret og relevant grund til bekymring, er blevet både skriftligt og mundtligt informeret og har derfor viden om, hvad der sker, og hvordan situationen bliver håndteret, siger Helene Bækmark.

Odense Kommune ønsker ikke at oplyse, hvilket plejecenter, der er ramt af den potentielt livsfarlige smitte.

- Det gør vi ikke, dels fordi sundhedsoplysninger er omfattet af tavshedspligt, dels fordi vi ønsker at skærme de involverede fra reaktioner fra deres omgivelser. Alle er berørt af situationen og optaget af at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer. Vores ønske er, at de skal have ro til det, så deres opmærksomhed helt og fuldt kan koncentrere sig om deres arbejde, siger Helene Bækmark.

Annonce

8-12 beboere

Det er ikke et helt plejecenter, der er ramt, men en såkaldt "mindre enhed" på et plejecenter. En sådan enhed består typisk af 8-12 beboere.

Odense Kommune forventer at få svar på de første prøver i slutningen af den kommende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce