Annonce
Erhverv

Mistanke om løndumping: 3F rejser sag mod rengøringsgigant

Charlotte Vincentz Petersen er formand for 3F GOPS i Odense og varsler sag mod Forenede Service for brud på overenskomsten.

Fagforening går ind i sager om dårlige vilkår for rengøringspersonale i Odense-børnehaver

Annonce

Fagforeningen 3 F går nu ind i sagerne om dårlige arbejdsvilkår for rengøringspersonalet i børnehaverne i Odense Kommune.

Det sker efter en kontrolaktion af Odense Kommunes kontrolenhed og efter at tidligere og nuværende medarbejdere i Forenede Service er stået frem i Fyens Stiftstidende og på fyens.dk og har fortalt om dårlige arbejdsvilkår.

- Vi rejser sag for brud på overenskomsten, og det gælder uanset, om folk er organiseret hos os eller ej. Det skal helt og aldeles ikke kunne betale sig at bryde overenskomsten. siger Charlotte Vincentz Petersen, formand for Odense-afdelingen af 3F GOPS, der organiserer rengøringsassistenter.

Fagforenings-formanden betegner rengøringsbranchen som en branche med "sindssygt mange sager", men mener, at Forenede Service-eksemplerne i Odense er særligt slemme, fordi det er offentlige opgaver.

- Jeg bliver dobbeltbekymret og dobbeltforarget, fordi det er arbejde for det offentlige, så det er på det skattefinansierede område, borgere bliver snydt og underbetalt.

- Det burde ikke kunne lade sig gøre, og der er ikke noget at sige til, at især de udenlandske medarbejdere er angste, siger Charlotte Vincentz Petersen.

Nancy Kramer gjorde rent i en børnehave i Forenede Service, men sagde op, da hun følte, at hun og hendes mor blev snydt for timer, de havde arbejdet, da de skulle gøre en børnehave i Odense rent.
Annonce

Direktør: godt samarbejde

Fyens Stiftstidende og fyens.dk har bedt om Hans Fog, administrerende direktør i Forenede Service A/S, reaktion på 3F-sagen.

Hans Fog ønsker kun at kommunikere om sagen på skrift og betinger sig, at hele hans svar bliver bragt i fuld ordlyd.

Direktørens svar er:

- Det er helt ny viden for mig, at 3F GOPS skulle rejse en faglig sag mod Forenede Service. Jeg er selv sammen med Charlotte Vincentz Petersen senere i dag (tirsdag.) for blandt andet sammen med hende at planlægge et stormøde med lokalafdelinger af 3F.

- 3F er suverænt det fagforbund, som organiserer flest af vores medarbejdere, og vi har dagligt et fint samarbejde på alle planer med 3Fs afdelinger over hele landet. Men blandt andet på grund af sagens opmærksomhed benytter vi nu lejligheden til at arrangere og afholde et stormøde sammen med lokalafdelingen af 3F for at få tingene talt godt igennem og for at svare på eventuelle spørgsmål, som medlemmerne måtte have.

- Så længe jeg er ikke er bekendt med det konkrete indhold af den faglige sag, som 3F tilsyneladende vil rejse, har jeg også svært ved at kommentere på indholdet. Men jeg vil da benytte lejligheden til at søge at høre mere fra 3F-formanden, når jeg ser hende i dag (tirsdag, red.)

Hans Fog mødte ikke Charlotte Vincentz Petersen, der var optaget af et andet møde i Odense og ikke havde været klar over, at Hans Fog selv deltog på mødet på Fyn.

Hun siger om samarbejde med Forenede Service:

- Vi vil gerne samarbejde, men vi vil ikke tages til indtægt for, at der er et. Det skal vi først til at skabe, men først skal der ryddes op.

Forenede Service gør rent i 220 institutioner i Odense Kommune.

Hans Fog, administrende direktør i Forenede Service A/S, mener, at rengøringskoncernen har et fint samarbejde med 3F. Han ønsker et stormøde arrangeret med 3F i Odense.
Rengøringskoncernen Forenede Services kontor på Rødegårdsvej i Odense.
En nuværende medarbejder i Forenede Service har fortalt, at hun ikke har modtaget tillæg for arbejde, hun har udført om aftenen og natten.
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce